• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литва готова розширювати співпрацю в сфері енергетики

    Опубликовано: 2015-06-11 14:59:37

    Нещодавно в Одесі відбулося засідання українсько-литовської  міжурядової комісії, участь в якому взяв перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров, представники Українсько-литовської та Литовсько-української ділових рад.

    Основною темою економічної частини засідання комісії було обговорення можливостей двосторонніх інвестицій. Серед іншого, було запропоновано створити в Литві енергетичний острів, який міг би приймати українську електричну енергію та передавати її на Польщу та Скандинавію.

    «Можливості є чудові: добудувати П енергоблок на Хмельницькій АЄС та збільшити експорт електроенергії до Литви, побудувати трубопровід скрапленого газу з Клайпеди до України. Однак поки що це лише наміри,  кожен з цих проектів потребує значних інвестиційних вкладень, і ми маємо чітко усвідомлювати, що без сприятливого підприємницького клімату, гарантованого захисту прав інвестора і вкладника в Україні вони так і можуть залишитися проектами. Маю надію, що  члени комісії – представники уряду –   почули цей сигнал», – наголосив Сергій Прохоров.

    Підприємці двох країн провели окрему нараду з можливості використання в селах Одеської області, де немає природного газу, литовських технологій використання котелень, які працюють на соломі, відходах агровиробництва тощо. Литва давно освоїла сучасні технології  спалювання біопалива в котлах задля отримання тепла в невеликих оселях та приміщеннях, і готові ділитися ними с українцями. Є висока вірогідність, що незабаром віддалені села Одещини вирішать проблеми опалення взимку за рахунок ефективних та сучасних механізмів.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.