• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд відсторонився від вирішення проблем реального сектора економіки

    Опубликовано: 2015-06-10 14:45:19

    Уряд відсторонився від вирішення проблем реального сектора економіки, відтак накопичився уже цілий комплекс  економічних та соціальних питань, ігнорування яких  загрожує серйозними втратами для країни, заявив в ефірі одного з українських телеканалів  Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    «Кабінет міністрів відійшов від системної, на  високопрофесійному рівні підтримки реального сектору економіки. По деяких галузях з’являються ознаки деіндустріалізації. Кілька місяців простоює «Південмаш», а це ж цілий ракетно-космічний комплекс, який ми можемо взагалі втратити. З листопада минулого року стоїть Крюківський вагонобудівний завод, втративши 80% обсягів виробництва. Це – також  галузеутворююче підприємство транспортного машинобудування, втрата якого завдасть величезного удару  промисловому потенціалу країни. Попри все це, по жодному з таких питань урядом не ведеться жодної серйозної антикризової роботи», – обурений президент УСПП.

    Ділова спільнота у Антикризовій програмі спільних дій влади і уряду перерахувала необхідні кроки уряду, реалізація яких не потребує ані багато часу, ані державних коштів, а натомість могла б значним чином покращити діловий клімат в країні. 

    «Мають бути задіяні програми з імпортозаміщення, необхідне зменшення адміністративного тиску Національного банку на імпортерів та експортерів, зокрема у питанні термінів повернення валютної виручки. Натомість потрібно, щоб НБУ полегшив доступ підприємців до кредитів, а не пропонувати їм позички під більше ніж 30%. Держава повинна формувати ефективне замовлення підприємствам. Адже і потужності,  і попит у нас є. Наприклад,  є Укрзалізниця, пасажирські вагони якої зношені морально і фізично уже на 82%,  є й заводи, той же Крюківський та інші, які можуть ці вагони виготовляти. То чому не завантажити ці заводи замовленням?», - резюмує А.Кінах.

    КМУ наразі цілком ігнорує ще й такий ефективний інструмент, як програми державно-приватного партнерства, натомість намагається просто розпродати державне майно, знявши з себе відповідальність за них, зазначив президент УСПП.

    «Не можна весь час ходити по світу з  простягнутою рукою.  Ми нові позики витрачаємо на погашення старих, перекладаючи тягар боргів на плечі  дітей та онуків. Правильно повертати запозичені кошти  за рахунок сильної працюючої економіки. Зараз час мобілізуватися, консолідувати дії і спрямувати всі сили на вирішення економічних проблем. Необхідно продемонструвати високий рівень професіоналізму і персональної відповідальності за кожне прийняте в державі рішення. Подібно до того, як наші хоробрі хлопці захищають кордони країни, воюючи в АТО, повинна мобілізуватися і влада, щоб професійно,   незалежно від політичного забарвлення, крок за кроком виводити нашу країну з глибокої кризи», – вважає президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.