• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віталій Купрій: «Самопоміч» і БПП мають спільні корупційні схеми у лісовій галузі

    Опубликовано: 2015-06-04 13:03:31

    В Україні викрито корупційну схему в сфері лісового господарства, яка завдала багатомільйонних матеріальних збитків державі.

    Про це повідомив заступник голови Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат України Віталій Купрій.

    Внаслідок злочинного проведення аукціону з продажу лісів начальником Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Чигринцем В.П. та ТСБ «Сумська ресурсна біржа» держава понесла збитки у розмірі 5 млн. грн.

    Цей аукціон відбувся 12 лютого 2015 року. За вказаним фактом управлінням МВС України в Сумській області відкрито кримінальне провадження, яке перебуває на контролі в прокуратурі Сумської області.

    Нардеп Віталій Купрій поінформував про це губернатора Сумщини Миколу Клочка, ставленика Петра Порошенка, як гаранта дотримання законності на території області.

    «Пан Клочко у відповідь на моє депутатське звернення пообіцяв відреагувати на відверте пограбування держави. Але натомість 13 березня 2015 року проводиться другий аукціон, за результатами якого збитки державі сягнули вже 10 мільйонів», - наголошує Віталій Купрій.

    Народний депутат повідомив Міністру аграрної політики та продовольства України Олексію Павленку про зговір для забезпечення ціни лісу на рівні, нижчому за ринковий. 20 лютого 2015 року відбулася неформальна зустріч засновників ТСБ «Сумська ресурсна біржа» з потенційними учасниками аукціону з метою змусити їх не торгуватися та не підвищувати цін, залякування покупців зняттям з торгів за підвищення ціни, маніпуляції з розміром гарантійного внеску. Під час зустрічі махінатори посилалися на те, що за ними стоять Клочко та Чигринець. Все це призвело до відсутності конкуренції на аукціоні.

    «Я звернувся до Міністра Олексія Павленка, який обраний за квотою партії «Самопоміч». Просив розпочати службове розслідування щодо його підлеглих і притягнути їх до відповідальності», - повідомив парламентар.

    За ствердженням Віталія Купрія, Міністр Павленко не відповідає на його звернення, перевірку не здійснює та планує проводити наступний шахрайський аукціон.

    «На жаль, спокуса протиправного збагачення перемогла Міністра від «Самопомочі» і губернатора від БПП. Мій колега, народний депутат Володимир Парасюк, наголошує, що корупційні схеми з лісом квітнуть на Львівщині та в інших регіонах України. Вони сягають десятків мільйонів доларів», - резюмує нардеп.

    Віталій Купрій вимагає від керівництва держави негайного звільнення цих осіб, притягнення їх до кримінальної відповідальності, а також відшкодування ними завданих державі збитків.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.