• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Звернення Ради Аграрного союзу України до Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б.

    Опубликовано: 2015-05-14 15:05:04

    Шановний Володимире Борисовичу!

    Рада Аграрного союзу України відзначає, що в результаті проведених реформ, створення сприятливих умов для інвесторів, відносно стабільного податкового законодавства, галузь в останні роки працювала результативно, з більшості показників вийшла на рівень, який забезпечує продовольчі потреби країни, достойне місце на світових ринках.

    Сільськогосподарське виробництво з дотаційного стало серйозним донором державного бюджету за умов коли державна підтримка практично згорнута повністю.

    В той же час Рада Аграрного союзу України звертається до Вас з приводу ситуації, що склалася навколо агропромислового комплексу України в останній період.

    У поточному році незважаючи на економічну і фінансову нестабільність сільськогосподарські товаровиробники завершують проведення весняного комплексу робіт, закладають основу майбутнього урожаю.

    Сьогодні товаровиробників турбують неврегульовані земельні відносини, проблеми з реєстрацією договорів оренди, намагання владних структур і в подальшому вирішувати земельні питання в центральних органах. Місцева влада практично усунута від їх вирішення.

    Зростає тиск фіскальних органів на роботу господарюючих суб'єктів. Лише в поточному році за рахунок новацій в податковому законодавстві з агропромислового комплексу буде вилучено понад 16 млрд. гривень. Цей показник подвоїться за умови прийняття Верховною Радою України Бюджетної резолюції на 2016 рік, якою передбачається переведення сільськогосподарських підприємств на загальну систему оподаткування щодо сплати податку на додану вартість. Господарства практично залишаться без обігових коштів, що при обмеженому доступі до кредитних ресурсів може призвести до повного колапсу галузі.

    Наміри виконавчої і законодавчої влади призупинити дію мораторію на купівлю — продаж земель, запровадити ринок земель сільськогосподарського призначення, прискорить розвал господарюючих суб'єктів, спричинить в суспільстві підозру про цілеспрямовану політику на обезземелення селян.

    Такі дії влади неминуче призведуть до серйозних соціальних потрясінь, громадської непокори, загострення політичної ситуації з непередбачуваними наслідками.

    Урешті-решт це може сприяти відходу від демократичних перетворень у країні, створить умови для захвату влади реакційними антидемократичними силами.

    Рада Аграрного союзу України прийняла рішення:

    рішуче виступити проти змін в оподаткуванні сільськогосподарських підприємств;
    Просити Верховну Раду України:

    не підтримувати поданий Урядом проект Бюджетної резолюції на 2016 рік;
    прийняти Закон України щодо продовження строку дії мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення;
    засудити, як неприйнятні, наміри Уряду запровадити ринок земель сільськогосподарського призначення в умовах фінансової, економічної та політичної нестабільності,
    прискорити прийняття законодавчих актів, які б дозволили вирішувати земельні питання органами місцевої влади;
    Кабінету Міністрів України:

    розробити систему заходів щодо створення сприятливих умов для господарювання при повному введенні в дію угоди про Асоціацію з ЄС;
    визначитись з першочерговими завданнями у вирішенні соціальних питань розвитку села, винести їх на обговорення громадськості;
    покласти в основу вирішення зазначених питань стратегію розвитку сільськогосподарського виробництва, направлену на відхід від сировинного  характеру галузі в даний період, перетворення її в багатогалузеве виробництво з доданою вартістю;
    законодавчо гарантувати створення сприятливих умов для інвесторів, які зацікавлені в подальшому нарощувати вкладання в розвиток галузі.
    *  *  *

    Рада Аграрного союзу України розраховує на підтримку депутатського корпусу України у вирішенні зазначених проблем, сприяння подальшому розвитку галузі, підвищенні конкурентності вітчизняного виробництва в умовах дії Асоціації України з Європейським Союзом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.