• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Кучер: Необхідно зняти обмеження в пенсійному забезпеченні соціально незахищених громадян

    Опубликовано: 2015-05-07 13:18:08

    Обмеження пенсій працюючим пенсіонерам в умовах девальвації національної грошової одиниці та розкручування темпів інфляції зачіпає в першу чергу незахищені верстви населення, особливо жителів сіл, селищ та міст районного значення, де рівень життя є нижчим, ніж у містах, – вважає народний депутат України Микола Кучер.

    Саме тому він став одним із авторів законопроекту № 2780 «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні незахищених верств населення», зареєстрованого в парламенті 5 травня цього року.

    «Рішення про обмеження пенсій суддям, прокурорам, народним обранцям, чиновникам, прийняте 2 березня 2015 року Верховною Радою України законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» є справедливим і давно очікуваним суспільством. Але, разом з тим, цим же законом обмежується розмір пенсій практично всім категоріям працюючих пенсіонерів, які в умовах скорочення реальних доходів, змушені продовжувати свою трудову діяльність. Тобто насамперед постраждають незахищені верстви населення», – наголошує народний депутат.

    Тому законопроект, внесений до парламенту Миколою Кучером, передбачає відміну тимчасового обмеження (до 1 січня 2016 року) виплат пенсій, щомісячного довічного грошового утримання для окремих категорій пенсіонерів, що продовжують свою трудову діяльність: осіб, стаж роботи яких складає: для чоловіків – 45 і більше років та для жінок – 40 і більше років; інвалідів І, ІІ чи ІІІ групи; осіб, на яких поширюються положення статей 6, 7, 9, а також пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; осіб, які мають на своєму утриманні непрацездатних членів сім’ї, на яких поширюються положення статті 37 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

    За словами Миколи Кучера, «з одного боку, з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» дійсно зменшується навантаження на Пенсійний фонд України, що певною мірою скоротить видаткову частину бюджету – близько на 2 млрд. гривень».

    «З іншого боку, обмеження пенсій пенсіонерів, що продовжують свою трудову діяльність, спонукає їх до звільнення. В свою чергу, очевидним стане зменшення надходжень податків та зборів від доходів працюючих пенсіоенрів до бюджетів різних рівнів що, за різними підрахунками, може перевищити 4 млрд. грн., виходячи з середньої заробітної плати по Україні, яка, за даними Державної служби статистики України, на початок 2015 року складала 3 455 грн. Отже, з цієї точки зору, запланована економія для бюджету від реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» може мати зворотній негативний соціально-економічний ефект», - наголосив Микола Кучер.

    Прес-служба народного депутата України Миколи Кучера

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.