• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найцінніша підтримка Європи – прямі контакти бізнесу

    Опубликовано: 2015-04-23 13:37:31

    Відкривши своє представництво в Європейському союзі, ділова спільнота України вирішуватиме  три головних завдання –   допомога бізнесу у пошуку партнерів, нових технологій, інвесторів; співпраця з структурами Європейського союзу, Європарламенту, Єврокомісії, Служби зовнішніх дій. Ще один важливий напрямок –  перегляд Політики сусідства, зокрема, програми Східного партнерства, в рамках якої український бізнес  міг би отримувати значно більшу підтримку з боку європейських інституцій.  Таке під час церемонії урочистого відкриття представництва  Українського союзу промисловців і підприємців у Брюсселі заявив  президент УСПП Анатолій Кінах.

     «Прагнення України стати частиною  Євросоюзу матиме сенс, якщо наша держава, влада, суспільство і ділова спільнота  почнуть переймати і активно втілювати на своїй землі європейський досвід функціонування державних інститутів, дотримання законодавства та стратегій розвитку бізнесу. Відтепер ми налагодили прямий контакт з нашими європейськими партнерами – з Європарламентом, Єврокомісією, з найбільшою європейською профільною асоціацією «BUSINESSEUROPE». Ми акумулюємо всю волю, інтелектуальні ресурси заради підтримки та захисту інтересів українського бізнесу", – наголосив  Анатолій Кінах. На його думку, ми не можемо допустити розчарування Європи через зволікання з втіленням реформ, надто повільне просування на ринки  ЄС, погіршення інвестиційного клімату,  слабку боротьбу з корупцією.

    На урочистій церемонії відкриття представництва УСПП у ЄС були присутні Представник України у ЄС Костянтин Єлісєєв, генеральний директор Гендиректорату із розширення та політики сусідства Крістіан Даніельсон, депутат Європейського парламенту та голова делегації з парламентського комітету по співпраці між Україною та ЄС Андрей Плєнковіч, депутат Європейського парламенту, спікер з міжнародної політики Європейської групи консерваторів та реформаторів Чарльз Тєннок,  голова групи підтримки України у Європейському парламенті Петрас Ауштрявічус,  генеральний директор об’єднання “Businesseurope” Маркус Бейрер, а також українські народні депутати, бізнесмени, громадські діячі.

    Церемонію відвідав Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. У своєму виступі він наголосив, що українська церква обстоює мир в Україні та ефективний економічний розвиток нашої держави.        

    В рамках урочистої церемонії відбулася презентація англомовного двотижневого електронного дайджесту новин «Ukraine open for Business» та сайту open4business.com.ua, які надаватимуть об’єктивну інформацію про соціально-економічну ситуацію в Україні. Проект реалізується завдяки співпраці УСПП та інформаційної агенції «Інтерфакс-Україна». 

    Що ж до найближчих планів  представництва УСПП,  то це підготовка до участі у міжнародному економічному форумі, який відбудеться у Брюсселі 6-7 травня та саміті Східного  партнерства в Ризі 21-22 травня.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.