• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вища рада юстиції повинна відновити довіру до судової влади в Україні

    Опубликовано: 2015-04-23 08:39:29

    Вища рада юстиції повинна забезпечувати ефективність реалізації судової реформи, слідкувати за незалежним та професійним відбором кандидатів на посаду суддів. Про це зазначив Юрій Залуський, співголова Комітету з питань правової політики Американської торгівельної палати в Україні в ході круглого столу з кандидатами в члени Вищої ради юстиції, організованого Палатою та тижневиком «Юридична газета».

    «Це важливо для нас, тому що Американська торгівельна палата представляє бізнес, який працює на території України, генерує прибутки до державного бюджету, надає робочі місця, створює нові можливості для розвитку країни, а такому бізнесу важлива безпека. Таку безпеку може забезпечити лише справедливе правосуддя. Тому реформа судової системи є однією з найголовніших та затребуваних суспільством», - зазначив Юрій Залуський.

    Загалом експерти Палати відмічають, що оскільки ВРЮ є одним із органів, відповідальних за формування судівського корпусу, саме від її нового складу великою мірою залежатиме те, наскільки незалежними та професійними будуть українські суди. Зважаючи на це, Палата очікує від нового складу ВРЮ сприяння по відновленню довіри до судівської влади.

    Учасники заходу обговорили питання щодо ролі та місця ВРЮ в системі українського судоустрою, проблеми відновлення довіри до судової влади в Україні та варіанти їх вирішення, притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності, а також конституційної реформи в частині реформування ВРЮ.

    Про головні виклики, які наразі стоять перед ВРЮ, сказав Девід Вон, керівник проекту USAID «Справедливе правосуддя». За його словами, більшість складу ВРЮ повинна складатися із суддів, обраних суддями, а не іншими уповноваженими органами. Друга проблема - це відтермінування, тобто затягування призначення членів ВРЮ, оскільки на даний момент тільки три судді-члени ВРЮ було призначено з’їздом суддів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.