• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Екологи просять Яценюка відмінити «зелений тариф» для малих ГЕС

    Опубликовано: 2015-04-17 14:22:40

    Неодноразово відмічалось, що спорудження малих ГЕС в Україні часто  відбувається з серйозними порушеннями екологічного і містобудівного  законодавства, в процесі будівництва виникають соціальні конфлікти, відбувається руйнування природного середовища.

    Громади багатьох гірських сіл виступають проти будівництва малих, міні  та мікро ГЕС. Недолугі проекти малої гідроенергетики ставлять хрест на  можливостях використання екосистемних послуг природних  річок на  користь місцевих громад і всієї держави.

    Тому, представники провідних екологічних організацій просять  Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка дати доручення Кабінету  Міністрів України профільним відомствам щодо запровадження мораторію  на надання «зеленого тарифу» для малих, міні та мікро ГЕС в України до  здійснення системних кроків щодо екологізації гідроенергетики.

    «Такі кроки повинні спиратися на найкращу світову і європейську  практику і передбачати, зокрема, виділення особливо цінних річкових  ділянок, де будівництво мГЕС буде заборонено, а також вироблення і  законодавче закріплення екологічних критеріїв, відповідність яким буде  умовою надання «зеленого тарифу» для мГЕС. Це дозволить убезпечити від  руйнування природні річки і створить відкриті і конкурентні умови  розвитку малої гідроенергетики на ділянках, де розвиток можливий з  огляду на екологічну і економічну доцільність» - коментує експерт WWF Анатолій Павелко.

    «Арсеній Петрович вже заявляв про необґрунтованість «зеленого тарифу» , аналогічну позицію висловлювала і Рахункова Палата. - Сподіваємось, що слова будуть відповідати справам» - каже еколог МБО «Екологія-Право-Людина» Тєстов Петро.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.