• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Промисловці вимагають нової якості влади

    Опубликовано: 2015-04-15 08:25:28

    Зараз, як ніколи, суспільство вимагає від уряду об'єктивної оцінки соціально-економічної ситуації і на її основі - системних заходів по формуванню сучасної промислової політики, припинення девальвації гривні, зростання платоспроможності населення, запуску грошово-кредитної системи, без якої неможливе відродження і розвиток вітчизняної індустрії. Саме з приводу здатності уряду діяти таким чином і повинна відбуватися дискусія навколо вищої ланки виконавчої влади. У нас же замість цього - примітивні розмови, про те, яка сила виграє від переформатування уряду, хто наблизиться або віддалиться від ресурсу, які олігархічні кола візьмуть гору і т.д. Такої думки дотримуються в Українському союзі промисловців і підприємців.

    «Економіка не може більше терпіти, руйнівні процеси пронизують всі її сфери. У 2014р. обсяг промислового виробництва порівняно з 2013 скоротився на 10,7%, за січень-лютий поточного року спад склав 21,7%. Антикризова рада громадських організацій неодноразово підкреслювала, що в уряді відсутня чітка і системна робота щодо виведення економіки з кризи, проявляється непрофесіоналізм у сфері реформування економіки, системи державного управління. Зараз ми вимагаємо якісної Антикризової програми КМУ і ВРУ, побудованої на системному професійному деполітизованому аналізі ситуації в країні, і її чіткої реалізації», - зазначає голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах.

    Основа такої роботи - зміна кадрової політики у вищих ешелонах влади, залучення в уряд деполітизованих прагматиків і технократів. Це повинні бути фахівці, здатні жорстко проводити антикризові заходи і реалізовувати реформи, готові підтримувати зворотний зв'язок з громадянським суспільством і постійно радитися з ним. Нову якість влади, її висока ефективність - ось чого хоче і суспільство, і реальний сектор економіки.

    Замість цього, відзначають промисловці, вкотре спостерігається суєта навколо торгівлі портфелями, політичні «розборки», дерибан ринків, що може в підсумку ще більш ускладнити ситуацію, загострити зовнішні та внутрішні проблеми країни.

    «Переформатування уряду не є самоціллю. Потрібна нова якість влади, яка дасть відсіч негативним тенденціям щомісячного падіння виробництва і зниження рівня життя населення. Персональна відповідальність за антикризову роботу, ефективність, постійний діалог із суспільством - ось що потрібно і від уряду, і від коаліції. Країні потрібна виконавча влада, яка гарантовано здійснить поставлені завдання - результативні антикризові заходи, підготовку та реалізацію стратегічних реформ і дасть відсіч агресору на сході», - підсумував А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.