• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці почали продавати свої останні резерви

    Опубликовано: 2015-04-10 13:11:13

    Зменшення попиту на іноземну валюту і той факт, що українці почали її більше продавати, а не скуповувати, свідчить, що доходи населення падають, і люди для повсякденних потреб почали використовувати відкладене на «чорний день». Так вважають в Українському союзі промисловців і підприємців.

    «У Національному банку заявили, що за березень українці продали іноземної валюти на $ 129 200 000 більше, ніж купили, і що на це вплинули   оперативні регуляторні заходи, початок нової чотирирічної програми фінансової допомоги від МВФ та зменшення військової напруги в країні. З цим, що попит і пропозиція збалансувалися, можна погодитися лише частково. Наші люди, навчені численними економічними катаклізмами, розлучаються з валютними збереженнями в останню чергу, коли  в родині закінчуються інші ресурси.  В ділових колах панує думка,  якщо населення  почало продавати долари – інші джерела його доходів вичерпалися або наближені до цього, і навряд чи цим варто пишатися», – заявив президент УСПП Анатолій Кінах.

    Численні зміни валютно-курсової політики з боку НБУ не раз спричиняли панічні настрої у суспільстві, зростання недовіри до вітчизняної банківської системи. За останній місяць на готівковому ринку ажіотажний попит на іноземну валюту зник,  але не забуваймо, що відбувся черговий виток інфляції, різкий стрибок цін та тарифів на ЖКГ, зниження реальних доходів населення. 

    Людям просто ні за що купляти валюту,  яку вони вважають останнім способом захистити свої заощадження від інфляції, вважають в УСПП. Адже до банківських депозитів громадяни втратили довіру саме через непередбачувану політику НБУ. Необхідно, щоб Нацбанк доклав  максимум зусиль, щоб відновити нормальне, надійне і прогнозоване функціонування усієї грошово-фінансової та банківської системи України, щоб виключив зі своєї практики  адміністративні заходи,  які замість  зміцнення курсу гривні мали цілком протилежний ефект. 

    «Громадянам треба запропонувати надійний  спосіб  зберігання чесно зароблених заощаджень. І гарантувати ці способи, підтримуючи  стабільність національної валюти, надійність банків, незмінність підходів до депозитної політики. Це є прямим обов’язком  НБУ, з яким він поки що не справляється», – зазначив президент УСПП.

     Він наголосив, що згідно з законом, Національний банк має сприяти  стійким темпам економічного зростання в країні, а відтак, спільно з КМУ розробити відповідні програми, що стосувалися б модернізації промисловості, підвищення конкурентоспроможності українських товарів і послуг, активізації внутрішнього ринку та ефективної експортної політики.  Нічого не зможе так вплинути на добробут населення, як ефективно працююча економіка. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.