• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Пинзеник: Встановлення "безмежних" пенсій для вибраних закриває шлях підвищенню пенсій більшості громадян

    Опубликовано: 2005-11-04 12:34:00
    Верховна Рада сьогодні не підтримала подані Урядом пропозиції щодо внесення змін до Закону про Держбюджет на 2005 рік, якими пропонувалося обмежити розмір максимальної пенсії для депутатів, їхніх помічників, держслужбовців та ще десяти категорій громадян, пенсії яких нараховуються за спеціальними пенсійними системами.
     
    “Виходить, що у нас є дві групи пенсіонерів, - прокоментував цю ситуацію Міністр фінансів України Віктор Пинзеник, - Перша – це абсолютна більшість: лікарі, вчителі, працівники культури, селяни, яким пенсія призначається з розрахунку 1% заробітку за 1 рік трудового стажу; друга – депутати, їхні помічники, держслужбовці та ще 10 категорій “вибраних”, які будуть отримувати пенсію у 90% заробітку.” Міністр підкреслив, що “першій групі пенсіонерів треба мати 90 (!) років трудового стажу, щоб мати таку пенсію, яка виплачується за спеціальними пенсійними законами.”
     
    “Це ставить у нерівні умови громадян України похилого віку, більшість з яких отримує мінімальну пенсію у розмірі 332 гривень, а меншість за спеціальними пенсійними законами може отримувати пенсію у десятки тисяч гривень, і навіть мільйон гривень в місяць - кому пенсію нараховують за останній місяць роботи”, - наголосив Віктор Пинзеник. – Це перекриває шлях не лише для підвищення пенсій для першої групи пенсіонерів – більшості громадян України, а ставить під загрозу виплату цих пенсій взагалі”.
     
    У зв’язку з цим Кабінет Міністрів наполягає на тому, щоб ввести обмеження максимального розміру пенсій до 12 прожиткових мінімумів. Ця сума складає близько 4 000 гривень, і вона має підніматися разом з підвищенням мінімального розміру пенсії.
     
    “Якщо урядові пропозиції не будуть підтримані парламентом, країну чекають серйозні проблеми з пенсіями, - зазначив Міністр фінансів, - “безмежні” виплати окремим пенсіонерам стануть тягарем для Пенсійного Фонду, який у поточному році не зможе у повному обсязі здійснити виплати”. За попередніми оцінками, дефіцит Пенсійного фонду складе 128 мільйонів гривень. 
     
    Урядовий портал
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.