• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Раді хочуть заборонити росіянам володіти природними монополіями

    Опубликовано: 2015-03-20 14:45:16

    Підготовлений відповідний законопроект змінень до Закону України «Про природні монополії», який забороняє власникам, які є резидентами держави-агресора володіти підприємствами, які відносяться до природних монополій.
    Про це повідомив ініціатор законопроекту, народний депутат України від «Народного Фронту», голова підкомітету держбезпеки Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони, екс-заступник Голови СБУ Андрій Левус 20 березня під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради.
    Він зазначив, що весь цивілізований світ вводить санкції проти агресора та окупанта, а Україна цього питання не активізує. Російські олігархи й надалі отримують надприбутки в Україні, а їхні компанії нарощують свою присутність в нашій державі. Щоб уникнути подібних дій і мати моральне право вимагати від Європи та цивілізованого світу санкцій, Україна сама має робити рішучі кроки в боротьбі проти агресора.
    «Більша частина бізнесу, пов’язаного з природними монополіями належить зараз Росії. Ми підготували законопроект, згідно з яким, російському олігархічному  окупаційному бізнесу буде заборонено володіти українськими обленерго, облгазами та іншими природними монополіями» - розповів народний депутат.
    Андрій Левус зазначив, що на сьогодні російський олігарх Олександр Бабаков володіє десятьма українськими обленерго. Ця людина - депутат Держдуми РФ, який особисто голосував за анексію Криму та фінансував сепаратистський рух.
    «Один приклад -  під час окупації Російської Федерації села Чонгар на Херсонщині російським окупантам «Херсонобленерго», що належить Бабакову, безоплатно постачало електроенергію», - розповів екс-заступник Голови СБУ.
    Андрій Левус також зазначив, що розробленим законопроектом також передбачається обов’язкове визначення кінцевого бенефіціара перед приватизацією будь-якого об’єкту, що належить до переліку природних монополій. І якщо бенефіціар буде визнаний російським резидентом РФ – то приватизація такими суб’єктами бізнесу буде заборонена.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.