• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЕКА поєднало антени з сонячними батареями

    Опубликовано: 2005-11-04 11:54:00
    Європейське космічне агентство (ЄКА) успішно випробувало антени, поєднані з сонячними батареями. Устаткування пройшло успішні польотні випробування 27 жовтня, коли апарат був виведений на навколоземну орбіту.
     
    Більшість нинішніх космічних апаратів мають окремі сонячні батареї для забезпечення енергією своїх систем та антени для підтримки зв'язку з наземними станціями. На великих космічних апаратах антени часто конкурують з сонячними батареями за доступне місце. На маленьких апаратах комбінування сонячних батарей та антен допоможе зробити їхні розміри та масу ще меншою й зменшити вартість виготовлення.
     
    ЕКА профінансувало дослідження й розгортання для демонстрації комбінованих сонячних батарей та антен. Первісною фазою проекту було проектування та виготовлення прототипу, що одержав назву "Сонячна антена" (Solar Antenna - Solant). Слідом за цим був спроектований і сконструйований макет антени, а тепер проведена польотна демонстрація "Поліпшеної сонячної антени" (Advanced Solar Antenna - Asolant).
     
    Дві різні антени були виготовлені й поєднані з сонячними батареями, побудованими на арсеніді галію. Одна антена була спроектована для прийому сигналу з супутників GPS, в той час як друга передавала на Землю сигнал в S-діапазоні. Таким чином, передаваючі та приймаючі можливості Asolant були продемонстровані в польотній конфігурації.
     
    Технологія може бути використана й для земних потреб. Наприклад, покрівля будинків, виготовлена за даною технологією, може бути використана для одержання енергії та прийому сигналу супутникового телебачення, а також зробить станції передачі сигналу стільникових мереж та аварійних систем простішими та дешевшими. Розташовані на буях у відкритому морі сонячні антени можуть поліпшити збір даних про атмосферу та океани, забезпечуючи краще функціонування систем раннього оповіщення про урагани, цунамі та інші стихійні лиха.
     
    Инф. Оsvita.org.ua
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.