• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Раді вимагають негайного звільнення керівництва Міненергетики та «Укргазвидобування»

    Опубликовано: 2015-03-19 08:23:45

    Народні депутати вимагають звільнення Міністра палива та енергетики Володимира Демчишина за підтримку корупційних схем в сфері видобутку державного газу, які реалізуються ПАТ «Укргазвидобування».
     
    Про це в середу, 18 березня повідомили народні депутати України від «Народного фронту» - голова підкомітету держбезпеки Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони, екс-заступник Голови СБУ Андрій Левус та член Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради України.
     
    «Ми обурені тим, що Міністр енергетики Демчишин працює над системним розваленням цього сектору. Сьогодні він курує кримінальні схеми, запроваджені ще Ставицьким, Бакуліним, Бойком. Він фактично легалізував окупацію Криму відповідними контрактами, які зараз розбирає Генпрокуратура», - сказав Андрій Левус.
     
    Він також  згадав про ситуацію, яка склалася навколо державного підприємства «Укргазвидобовання» - стратегічно важливої компанії, основної з видобування природного газу і газового конденсату в Україні.  Завдяки корупційним схемам, впровадженими на цьому підприємстві, Україна не отримує належного обсягу видобутого газу, не контролює його реалізацію, а приватні партнери, які уклали злочинні угоди, отримують надприбутки.
     
    Андрій Левус повідомив, що 50 народних депутатів вже зареєстрували відповідне звернення до уряду з вимогою звільнити і притягнути до відповідальності керівників «Укргазвидобування».
     
    Схеми розкрадання України запроваджені ще за часів Януковича, але і сьогодні ситуація не змінюється. Збитки державі сягають понад 23 млн. грн.
     
    Проти керівників ПАТ «Укргазвибодування» вже порушені кримінальні провадження Генпрокуратурою за розкрадання  та привласнення держмайна.
     
    «Ми вважаємо, що в час, коли країна в війні, в час, великої загрози національній безпеці курувати корупцію і зрадництво є також злочином», - наголосив екс-заступник Голови СБУ.
     
    В свою чергу, народний депутат України Тетяна Чорновол зазначила, що приватні компанії, що повязані з Ставицьким, Бойком та Бакуліним, через купівлю-продаж прав на користування свердловинами виводять держактиви у приватну власність. І все це відбувається за підтримки Міністра палива та енергетики.
    «Вважаю це прямою загрозою енергетичній безпеці України», - сказала Тетяна Чорновол.
     
    Народні депутати також повідомили, що найближчим часом будуть проведені більш рішучі заходи для виколення злочинних явищ з Міністерства палива та енергетики, адже вітчизняний видобуток газу – важливий ресурс для України – запорука енергетичної незалежності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.