• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З українською зброєю вже не конкурують

    Опубликовано: 2005-11-04 11:22:00
    Експорт української зброї у цьому році знизиться на 10-15%. Такий прогноз експертів Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння. Однією з причин падіння вони називають слабку співпрацю українських зброярів із зарубіжними колегами. Значна частина зброї у світі продається та виробляється у співпраці між державами.
     
    Натомість у військових заводів України таких проектів - одиниці. Винними у ситуації зброярі називають чиновників, повідомляє "5-й канал".
     
    Щоб розпочати працювати з іноземними колегами, доводиться долати чимало бюрократичних перешкод, говорять виробники. Час, що з'їдає біганина кабінетами, використовують іноземні конкуренти.
     
    В свою чергу віце-президент Української академії наук Василь Ващенко вважає, що змінити ситуацію може створення єдиного органу - комісії з військово-технічного співробітництва, що контролюватиме зброярів, запевняють фахівці. "Зараз за виробництвом зброї стежать чотири відомства, які не можуть поділити повноваження. Створення загальнодержавної установи сприятиме співпраці з іноземними партнерами. Це, за відсутності держзамовлення, можливість зберегти потенціал військово-промислового комплексу", — зазначають експерти.
     
    Радник міністра оборони Олександр Стеценко заявляє, що країна повинна шукати взаємних розробок, взаємних наукових поставок і так далі для того, щоб технології передавали і втягували нашу державу на багато-багато років вперед, щоб відновлювали своє виробництво.
     
    Наразі українські науковці володіють розробками, якими цікавляться військові з усього світу. Іноземці навіть погоджуються фінансувати дослідження у військовій сфері. Результати науковців можна згодом використати у виробництві зброї для власної армії. Але тільки тоді, коли з'являться гроші. Досі ж розробки, що можуть підвищити боєздатність українських вояків - запевняють експерти, - до армії не потрапляють
     
    Источник: Рronovosti.com.ua
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.