• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Треба боротися за високу етику діяльності ВРУ

    Опубликовано: 2015-03-06 12:50:44

    Промислово-підприємницька спільнота вважає за доцільне наголосити,  що ділова культура парламентської роботи відіграє далеко не останню роль у формуванні внутрішнього та міжнародного іміджу  держави, впливає  на довіру до України як в самої країні, так і в світі.   Блокування парламентської трибуни, зриви голосувань і розглядів законопроектів у Верховній Раді України, неприпустимі лайки або бійки, які одразу ж стають надбанням преси,  дискредитують в очах українського народу та міжнародної спільноти не лише законодавчу гілку влади, а державу у цілому, вважають  в Українському союзі промисловців і підприємців.

    Суспільство, підприємницьке середовище, передавши Верховній Раді величезний кредит довіри,  чекає від неї  ухвалення життєво важливих законів, конструктивного діалогу з суспільством,  здійснення реформ заради майбутнього всієї країни, вкрай серйозної, сконцентрованої на гострих проблемах країни роботи. Натомість  деякі парламентарі займаються неприкритим політичним популізмом і грубою імітацією діяльності, а саме таким чином люди пояснюють неприпустимі є етичної точки зору вчинки – лайки, бійки, непристойне з’ясування стосунків перед телекамерами. «Замість того, щоб сконцентруватися на конституційних  обов’язках, впроваджувати реформи, розробляти та ухвалювати закони європейського ґатунку, чимало прикладів вирішення особистих питань та лобіювання інтересів бізнес-груп, що не відповідає духу справжнього парламентаризму», – переконаний  президент УСПП Анатолій Кінах.

    Безумовно, такого не можна сказати про всіх, в парламенті багато чесних ініціативних професіоналів.  Ми бачимо в парламенті і чудову нову генерацію, і принципових, перевірених часом фахівців,  готових боротися за свою позицію. Однак почуття самовідданості перед виборцями треба зміцнювати, за якість законодавчої роботи, високу етику депутата необхідно боротися, саме таким чином вдасться поновити повноцінну роботу парламенту. Треба позбутися ганебного «кнопкодавства», домовлених голосувань, практики пакетних голосувань за законопроекти без ретельного розгляду кожної позиції. «Приклад – голосування за так звану податкову «реформу» наприкінці минулого року. Внаслідок цієї реформи бізнес отримав ще більше проблем, ніж мав до реформи, тепер ці закони потрібно доопрацьовувати, адже вони шкодять економіці», - нагадав А.Кінах.

    Промисловці та підприємці закликали народних депутатів до порядку та цивілізованих та високо-фахових дискусій, відповідального  ставлення  до обов’язків, покладених на них шляхом народного вибору, надзвичайно прискіпливого ставлення до  законопроектів, що пропонуються до ухвалення.

    «За кожним з народних обранців, і про це ніколи не можна забувати – сотні тисяч людських доль і цілі галузі економіки. Вони можуть зазнати чималих втрат через помилки чи безвідповідальність законотворців. Прийшовши у владу після революційних подій з їх  жертвами, в часи військової агресії, коли загинули тисячі  людей, народні депутати мають тримати це в своїх серцях, і вага покладених на них зобов’язань від цього стократно збільшується. Маємо надію, що вони усвідомлять свою відповідальність перед народом, намагатимуться  виправдати покладені на них сподівання та очікування», – підсумував громадський діяч.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.