• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб взяв участь у парламентські слухання на тему: «Про шляхи стабілізації банківської системи України»

    Опубликовано: 2015-02-20 08:44:23

    Представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) взяли участь у парламентських слуханнях на тему: «Про шляхи стабілізації банківської системи України», що відбулися 18 лютого 2015 року. Під час слухань всі учасники відмічали, що одним із ключових завдань, яке необхідно вирішити для стабілізації є відновлення довіри громадян до банківської системи країни, що дозволить повернути ресурси «внутрішніх інвесторів», необхідні для розвитку економіки. Досягти цього можливо лише завдяки тісній взаємодії державних інститутів з представниками ринку та громадськості.
    Заступник директора-розпорядника А.Я. Оленчик у своєму виступі під час слухань запевнив присутніх, що Фонд спроможний виконати всі зобов’язання перед вкладниками неплатоспроможних банків.На сьогоднішній день у портфелі Фонду є 15,8 млд. грн. в ОВДП, а також ліквідний резерв на рахунках  НБУ у розмірі майже 1,3 млд. грн. Крім цього, Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» передбачено фінансування Фонду шляхом надання кредиту у вигляді ОВДП в обмін на вексель на рівні 20,0 млрд. грн.
    Він також повідомив, що Фонд ініціює зміни законодавства, які дозволять максимізувати відшкодування збитків неплатоспроможних банківза рахунок їх власників  та посадових осіб, адже несправедливо перекладати витрати на виведення неплатоспроможних банків з ринку на плечі здорової частини банківської системи та звичайних платників податків.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.