• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна подолає кризу, якщо влада перейде від імітацій до дії

    Опубликовано: 2015-02-02 14:53:57

    Український уряд у стислі терміни повинен переосмислити свої дії та завдання, зробити аналіз помилок і нарешті перейти до реалізації планів і програм з підтримки власної економіки, створення робочих місць, розвитку підприємництва.

    «Я впевнений у тому, що ми маємо всі можливості, спираючись на власний потенціал, створення розумних умов розвитку економіки і підтримки соціальної сфери, без нагнітання катастрофізму, вийти з кризи. Але тут ми маємо усвідомити важливість фактору часу. У нас уже давно немає запасу міцності, щоб займатися імітацією. У нас гібридний мир чи гібридна війна? Чи це реформи чи їхня імітація? Чи боротьба з корупцією чи її укорінення, як відбувається зараз? Де нам шукати ресурси – витискати з того, хто працює до сьомого поту, чи вивести на чисту воду офшори, тіньовий сектор, протидіяти корупції у трансфертному ціноутворенні?!», – розмірковував  в ефірі радіо «Ера» президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    Перш за все уряд,  має взятися за активізацію власної промисловості за рахунок задоволення саме внутрішніх потреб, розвитку внутрішнього ринку. 

    «Наприклад, зараз у нас, зокрема і через війну на сході, і загальну кризову ситуацію чимало потужних підприємств транспортного машинобудування зупиняються, такі як Крюківський вагонобудівний завод,  «Дніпровагонмаш», «Азовмаш», практично зупинився автопром, наприклад, Запорізький автомобілебудівний – а це ж десятки тисяч робітників, потужні надходження в держбюджет! Відбувається розрив експортних зв’язків.  Наші підприємства мають можливості переорієнтуватися на внутрішній ринок – наприклад, та ж «Укрзалізниця», у якої зношеність рухомого складу подекуди досягає 80%,  могла б оновлювати його саме вітчизняними машинами», –  вважає президент УСПП.

    Така співпраця, на думку А.Кінаха, може дати досить швидкі і відчутні позитивні результати і повинна має ґрунтуватися на базі серйозних програм, зокрема, державного приватного партнерства, створювати умови для завантаження нашої галузі транспортного машинобудування.

    «Зрозуміло, що за рахунок потреб внутрішнього ринку можна завантажити галузь лише частково, але між тим це дасть можливість зберегти   колективи і науково-технічні розробки, підвищити рівень модернізації транспортної системи в Україні і паралельно займатися диверсифікацією експорту. Це допоможе вдосконалити і зробити більш гнучкою нашу податкову систему, полегшити доступ виробників до дешевих кредитних ресурсів, а також активно захищати і лобіювати національні інтереси», – вважає президент УСПП.

    Він також наголосив, що аналогічна складна ситуація і у суднобудуванні, кораблебудуванні, авіабудуванні, в ракетно-космічному комплексі. Відтак, наголосив громадський діяч, ситуацію потрібно виправляти уже негайно, замість порожніх декларацій та імітацій діяльності, а конкретно, під персональну відповідальність керівників працювати заради розвитку промисловості, економіки в цілому. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.