• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В.о. директора Державного центру зайнятості Ярослав Кашуба: «Моя позиція для служби зайнятості – бути активними, не чекати, а йти до людей»

    Опубликовано: 2015-02-02 14:24:39

    «Моя позиція для служби зайнятості – бути активними, не чекати, а йти до людей»,– наголосив в.о. директора Державного центру зайнятості Ярослав Кашуба у своєму виступі під час науково-практичної конференції, присвяченої проблемам внутрішньо переміщених осіб у сфері зайнятості, яка нещодавно відбулась у Києві в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості.

    «Значна роль у вирішенні питань працевлаштування внутрішньо переміщених осіб належить державній службі зайнятості. Служба забезпечує соціальні гарантії у випадку безробіття від імені держави. Я даю доручення взаємодіяти у тісній співпраці з волонтерами і громадськими організаціями, дотичними до розв’язання проблем вимушених переселенців»,– підкреслив Я.Кашуба, зупинившись на комплексі заходів, які проводить служба з метою повернення переселенців до продуктивної зайнятості.
    Ярослав Кашуба також відзначив, що позиція підпорядкованої йому соціальної установи – забезпечити індивідуальний підхід до кожного, хто звертається по допомогу.
    «За відсутності вільних робочих місць альтернативою постійній зайнятості є тимчасова зайнятість. Передусім йдеться про громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру, – зауважив в.о. директора ДЦЗ.– Адже люди не хочуть залишатися надовго у тимчасових місцях перебування, збираються повертатися назад. Отже, не всі зацікавлені в постійній роботі. Саме залучення до громадських та інших тимчасових робіт дасть цим людям матеріальну підтримку і засоби до прожиття та утримання своїх сімей».
    Я.Кашуба докладно зупинився на такій законодавчій ініціативі, як скасування вимоги щодо пропорційного фінансування організації суспільно корисних робіт за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та місцевих бюджетів. «Здійснення повного фінансування таких робіт за рахунок коштів нашого Фонду,– зазначив Я.Кашуба,– сприятиме пришвидшенню організації громадських та інших робіт тимчасового характеру і зробить їх доступними для більшого кола людей».
    Це один із нових інструментів, передбачених Програмою працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб на 2015–2016 роки, проект якої було розроблено Міністерством соціальної політики за участі державної служби зайнятості.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.