• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вітчизняна економіка гальмується через бюрократію і корупцію

    Опубликовано: 2015-01-30 11:21:49

    За рік, що минув від часу революції Гідності в Україні, результат здійснених реформ виявилися недостатніми для початку значних позитивних зрушень у економіці, соціальній сфері, у питанні зміцнення і покращення міжнародного іміджу нашої держави, і, що головне, ефективного протистояння глобальній кризі, заявив президент УСПП Анатолій Кінах, коментуючи щорічний рейтинг економічної свободи американського фонду Heritage Foundation, згідно з яким Україна посіла 162-е місце з 178-ми. Причому, згідно з даними цього ж рейтингу,  Україна обіймає останнє місце серед 43 країн у європейському регіоні, а наша загальна оцінка нижча, ніж середня в світі. 

     «Головна причина такого становища України була полягає у надзвичайному рівні корупції, хабарництві, низькій якості державного управління, бюрократії, надмірній зарегульованості системи державного управління та контролю. Наша судова система залишається надзвичайно слабкою, відтак можливість захищати права власника та інвестора в Україні мінімальна. Прибравши ці перепони на нашому шляху, ми могли б дуже швидко досягти успіху і процвітання країни», – вважає президент УСПП.

    Ситуацію ще більш ускладнює відсутність повноцінного та чесного діалогу влади з суспільством і організаціями бізнесу, не відбувається швидкого реагування на нагальні соціально-економічні проблеми, що ще більше загострює суспільну напругу.

    «Замість чітких сигналів про готовність уряду до фундаментальних змін  вітчизняні підприємці отримали ухвалення податкової «реформи», що лише ускладнила ведення бізнесу і стала, по суті,  непробивною стіною  позиції фіскалів, які не беруть до уваги пропозиції, висловлені діловою спільнотою,  продовжують діяти за методом «витискання останньої копійки».  Таким чином можна наповнити бюджет лише один раз, а що далі?», - запитує президент УСПП.

    На думку Анатолія Кінаха, наразі відсутні ініціативи, які б формулювали стратегію розвитку – активізацію внутрішнього ринку, підтримку вітчизняного бізнесу, розвитку науково-технічного і промислового потенціалу. Саме відродження малого і середнього бізнесу дало б стимул до формування великого прошарку самозайнятого, забезпеченого класу українців.

    «Для початку треба зробити так, щоб Україна і українці стали зацікавленими в інвестуванні у вітчизняний бізнес, адже наша держава має величезний внутрішній ресурсний та інвестиційний потенціал і робочі місця потрібно створювати на рідній землі. І лише після цього можна сподіватися на прихід  закордонних інвесторів», – вважає президент УСПП.

    Реформи мають відбуватися уже зараз, їх плоди будуть оцінені суспільством і стануть каталізатором економічного інтересу до нашої держави у всьому світі. Зараз – саме час для цього, і важливо цей шанс не згаяти, адже від успішності країни залежить і те, як швидко нам вдасться справитися з зовнішньою агресією,  вважає президент УСПП.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.