• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Організація перепідготовки безробітних з вищою освітою

    Опубликовано: 2005-11-01 12:21:00
    Відповідно до Положення „Про порядок надання Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття послуг з професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації”, затвердженого спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства освіти і науки України від 13.02.2001 р. № 53/59, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13 квітня 2001 р. за № 345/5536 професійна перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців із числа безробітних організовується у вищих навчальних закладах, закладах післядипломної освіти, незалежно від форм власності чи відомчого підпорядкування за наявності відповідних ліцензій на надання освітніх послуг, крім випадків передбачених чинним законодавством.
     
    Перепідготовка фахівців з вищою освітою, як виняток, може здійснюватися виключно під конкретне замовлення роботодавців, що впливають на розвиток регіону та за погодженням з Державним центром зайнятості – виконавчою дирекцією Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
     
    При направленні безробітного з вищою освітою на перепідготовку за певним напрямком слід ураховувати, у першу чергу:
     
    ·                     відсутність на обліку фахівців за такою спеціальністю;
     
    ·                     конкретні замовлення роботодавців;
     
    ·                     неможливість підібрати підходящу роботу через відсутність у громадянина необхідної професійної кваліфікації;
     
    ·                     термін перебування на обліку;
     
    ·                     необхідність змінити кваліфікацію в зв’язку з відсутністю роботи, яка відповідає професійним навичкам громадянина та інші.
     
    Не допускається перепідготовка безробітних з вищою освітою за спеціальностями, що є надлишковими на ринку праці.
     
    Звертаємо увагу, що листом Державного центру зайнятості від 18.02.05 № ДЦ-05-751/0/6-05 негативна практика масової перепідготовки безробітних з вищою освітою за неактуальними або надлишковими на ринку праці спеціальностями була призупинена.
     
    Для безробітних, які мають вищу освіту, більш актуальним у сучасних умовах є розширення профілю (підвищення кваліфікації) або спеціалізація, при наявності замовлень роботодавців у фахівцях даного напрямку.
     
    Спеціалізація здійснюється у вищих навчальних закладах тривалістю не менш 500 годин.
     
    Державна служба зайнятості України
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.