• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес налаштований на конструктивний діалог із впровадження податкової реформи

    Опубликовано: 2015-01-22 08:25:14

    Керівництво Американської торгівельної палати в Україні зустрілося з Ігорем Білоусом, Головою Державної фіскальної служби України, в ході якої обговорили питання співпраці у напрямі упровадження змін податкового законодавства, а також наступних кроків щодо реформування податкової системи України у 2015 році.
    Тарас Качка, в.о. президента Палати відзначив, що протягом 2014 року бізнес-спільнота активно співпрацювала із представниками влади над реформуванням податкової системи та надавала всебічну експертну підтримку. Водночас, стратегічні та інституційні інвестори України потребують передбачуваних правил у сфері оподаткування, що дозволить планувати та вести успішну господарську діяльність в державі.
    У ході зустрічі Ігор Білоус, Голова Державної фіскальної служби України, поділився із представниками бізнес спільноти своїм баченням удосконалення організаційної структури фіскальних органів, стосовно поліпшення податкового законодавства, зокрема, удосконалення процедури адміністративного оскарження, а також посилення складової митного пост-аудиту.
    З огляду на важливість досягнення спільного розуміння між платниками податків та представниками державних органів влади порядку імплементації законодавчих нововедень, учасники зустрічі детально обговорили питання впровадження системи електронного адміністрування ПДВ, оновлені правила трансфертного ціноутворення, адміністрування акцизного податку з роздрібних продажів. Окрему увагу учасники приділили практичним питанням адміністрування податку на прибуток підприємств та сплаті авансового внеску з податку на прибуток при виплаті дивідендів.
    Представники бізнесу також звернули увагу керівництва Державної фіскальної служби України на важливість повноцінного функціонування «Електронного кабінету платника податків», електронізації усіх сервісів та впровадження відповідних програмно-інформаційних комплексів для здійснення митної справи. Лише повне впровадження зазначених заходів скоротить витрати часу та зусиль представників бізнесу на адміністрування та сплату податків.
    За результами дискусії було досягнуто домовленості продовжити діалог на експертному рівні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.