• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хліб дорожчатиме

    Опубликовано: 2005-10-27 15:11:00
    Ціни на продовольчу пшеницю на внутрішньому ринку в період з 17 по 26 жовтня продемонстрували впевнене зростання. Найбільше за цей час подорожчала пшениця третього гатунку. Ціна попиту на неї збільшилася на 45 грн. (до 602,5 грн./т), ціна закупівлі пшениці четвертого гатунку - на 21 грн. (до 494,27 грн./т). Практично на стільки ж виросла вартість зерна п'ятого гатунку (до 411,43 грн/т).
     
    При цьому експерти стверджують, що найцінніша для виробництва хліба пшениця третього гатунку дорожчатиме і надалі.
     
    Головна з причин - нестача зерна в країні. "У загальному обсязі всього врожаю пшениці на долю третього готунку припадає не більше 12%, що складає максимум 1,8-2 млн. тонн. При тому, що для вітчизняної переробки необхідно, як мінімум, 6 млн. тонн цього зерна", - повідомив начальник аналітичного відділу агентства "ААА" Марія Колесник.
     
    Учасники ринку говорять, що зростання цін на зерно було спровоковане не лише внутрішніми чинниками, основна причина - заборона продажу сільгоспвиробниками, зважаючи на несприятливі прогнози врожаю, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".
     
    Кон'юнктура світового ринку також чинила певний тиск на український ринок. Так, згідно недавній заяві Міністерства сільського господарства США, світове виробництво продовольчого зерна буде зменшено на 2 млн. тонн.
     
    Індія вперше за останні декілька років заявила про необхідність додаткових закупівель на міжнародному ринку 2 млн. тонн продовольчої пшениці.
     
    Дефіцит зерна в 4 млн. тонн , що утворився, спровокував зростання цін на продовольчу пшеницю на світових торгових майданчиках. Цей зовнішній чинник не міг не відобразитися на вартості зерна в Україні.
     
    http://www.pronovosti.com.ua/?l=r&rid=1&pid=2&id=6498
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.