• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Ющенко привітав з перемогою на конкурсі нового власника «Криворіжсталі» Лакшмі Міттала

    Опубликовано: 2005-10-24 14:39:00
    Президент України Віктор Ющенко привітав з перемогою на конкурсі з приватизації ВАТ «Криворіжсталь» голову компанії Mittal Steel Лакшмі Міттала.
    «Дякую, що ви пройшли весь шлях, необхідний для цієї перемоги», – сказав В. Ющенко на початку зустрічі. – «Це була блискуче зроблена справа».
    Президент наголосив, що для України повторна приватизація «Криворіжсталі» шляхом проведення чесного та публічного конкурсу є важливою як з економічної, так і політичної точки зору, а також з позиції соціального розвитку. Йдеться про те, що 19 пунктів приватизаційного договору з інвестором передбачають величезний масштаб соціальних робіт безпосередньо на місці знаходження об'єкта,  зокрема, нові робочі місця, соціальні пакети для робітників, розбудова лікарень, житлової інфраструктури тощо.
    Найголовніше, зазначив Глава держави, що підприємство нарешті отримало господаря, який дбатиме про його розвиток, а держава отримала від продажу цього об’єкта «гідну нагороду» з точки зору наповнення бюджету.
    У ході зустрічі Президент наголосив на необхідності виконання інвестором всіх соціальних обов'язків, вказаних у приватизаційному договорі. «Українська влада переконана, що ефективним власником може бути тільки приватний власник. Усі великі західні компанії знаходяться у приватній власності. Їх досвід свідчить про те, що кращої турботи про робочі місця, соціальні гарантії та ефективний менеджмент не буває», – сказав В. Ющенко.
    Довідка. Компанія Mittal Steel – найбільший у світі виробник сталі. Компанія має активи в 14 країнах, забезпечуючи роботою 160 тис. чоловік. ВАТ «Криворіжсталь» було придбане сьгодні на конкурсі за 24,2 млрд. грн.
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.