• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Представники бізнес-спільноти ознайомилися з деталями реформи контролюючих органів

    Опубликовано: 2014-10-02 14:18:39

    Американська торгівельна палата в Україні (Палата) провела зустріч з Олександром Данилюком, представником Президента України у Кабінеті Міністрів України – Керівником Координаційного центру з упровадження економічних реформ при Президентові України, та Євгеном Капінусом, заступником Керівника Координаційного центру з упровадження економічних реформ при Президентові України. У ході зустрічі було представлено механізми, етапи та терміни реалізації реформи органів державного нагляду, що передбачено Постановою Кабінету Міністрів №442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".

    Зокрема, мова йшла про створення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів шляхом перетворення Державної ветеринарної та фітосанітарної служби і приєднання до Служби, що утворюється, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів і Державної санітарно-епідеміологічної служби; ліквідацію Державної інспекції з контролю над цінами та Державної інспекції сільського господарства; а також про позбавлення певних центральних органів виконавчої влади їх контролюючих функцій. Учасники також розглянули питання реформування контролю у сферах охорони праці, енергетики та транспорту.

    За словами Олександра Данилюка, метою реформи контролюючих органів є зниження тиску на бізнес шляхом скорочення кількості та оптимізації роботи державних органів влади, а також підвищення ефективності їх роботи. «Серед запропонованих нами рішень – позбавлення усіх Міністерств, окрім Міністерства внутрішніх справ, функцій державного контролю у сфері господарської діяльності, а також скасування деяких контрольних функцій, що дублюються на галузевому та міжгалузевому рівні», – зазначив Олександр Данилюк. Він також додав, що реформа, окрім іншого, передбачає скасування надлишкових контрольних функцій державних органів і використання ринкових механізмів регулювання, а також консолідацію функцій контролюючих органів, що суміжні за своєю діяльністю.

    В свою чергу, Бернард Кейсі, президент Палати в Україні, зазначив: «Палата високо оцінює дії Уряду щодо даної реформи, зокрема скорочення кількості центральних органів влади, що мають контролюючі функції, з 56 до 26. Ми вважаємо, що оптимізація роботи державних органів дозволить поліпшити бізнес-середовище в Україні, а також сприятиме ефективному використанню торгових преференцій ЄС, що передбачені Угодою про асоціацію. В той же час при подальшій реалізації реформи необхідно враховувати чисельні потенційні ризики. Наприклад, для розробки положень про новостворені (реформовані) державні міністерства та служби дуже важливо залучати міжнародних партнерів та вітчизняних експертів з кожного сектору задля того, аби були враховані інтереси держави, учасників ринку та кінцевих споживачів. Експерти Палати завжди готові надати свою професійну оцінку та допомогу».

    Нагадаємо, що в рамках проведення реформи контролюючих органів було створено Робочу групу за участі представників Адміністрації Президента України, Міністерства юстиції, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Національного агентства України з питань державної служби, Представництва ЄС в Україні, а також вітчизняної бізнес-спільноти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.