• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Екологи б'ють на сполох: Біличанський ліс знову збираються дерибанити

    Опубликовано: 2014-09-24 12:21:11

             Не зважаючи на те, що київська влада неодноразово обіцяла не допустити відчуження та забудову Біличанського лісу, а сам ліс у травні 2014 року набув статусу національного парку, процес виведення лісу зі складу Києва та передачі його під забудову триває. При цьому Київрада та КМДА демонструють фактичне небажання захищати власність київської громади.

             Як повідомили наші джерела, у четвер 25 вересня на сесію Київської обласної ради може бути винесений проект рішення про зміну меж селища Коцюбинське та збільшення його площі на 4 тис. га саме за рахунок заповідного київського Біличанського лісу. Водночас активісти Комітету збереження Біличанського лісу обурюються тим, що від часу укладання, так званого, тристороннього меморандуму між керівництвом Києва, області та селищним головою Коцюбинського, робочими групами не було проведено зустрічей та не ухвалено жодного, навіть компромісного, рішення. Натомість, усе вказує на те, що від червня фактично тривають підкилимові перемовини між очільниками Києва та рейдерами про “злив” питання Біличанського лісу на користь останніх. А поставити фінішну крапку у питанні відчуження лісу має Київська обласна рада, що має своїм рішенням узаконити процес знищення заповідного лісу.

             У Національному екологічному центрі України заявляють про неприпустимість змін меж міста Києва та передачі Біличанського лісу у підпорядкування Коцюбинському. Очевидно, що мета оборудки — знищення лісу та забудова його території котеджами. Підтвердженням цих планів є генеральний план селища Коцюбинське, згідно з яким Біличанський ліс взагалі не вважається лісом, а є зоною перспективної житлової забудови, а також неодноразові заяви голови селища Коцюбинське про плани забудови Біличанського лісу. І навіть статус Національного парку не зможе захистити Біличанський ліс від вирубки, бо, очевидно, рейдери, що отримають в адміністративне підпорядкування київський ліс, спробують скасувати Указ Президента про заповідання Біличанського лісу через суд. А як працює у подібних випадках вітчизняна Феміда — знають усі.

             Національний екологічний центр України та Комітет збереження Біличанського лісу звертаються до представників преси та просто небайдужих громадян із закликом зібратись о 10:00 біля будівлі Київської обласної ради (пл. Лесі Українки 1) на акцію протесту з вимогою до депутатів обласної ради не допустити ухвалення рішення про збільшення меж селища Коцюбинське за рахунок Біличанського лісу.
             Врятуймо Біличанський ліс разом!
     
    Олександр Соколенко,
    Національний екологічний центр України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.