• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ганна Герман: Подорожчання хліба – логічний результат катастрофічного падіння економіки України

    Опубликовано: 2014-08-19 08:01:52

    Народний депутат України, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Ганна Герман прокоментувала оприлюднене у ЗМІ повідомлення прес-служби ПАТ «Київхліб» про те, що у столиці та області значно подорожчав хліб – з 18 серпня набувають чинності нові  ціни на хлібобулочні вироби. 

    «Мені справді важко повірити у те, що влада може допустити подорожчання соціальних сортів хліба. Будемо сподіватися, що ця інформація з’явилася внаслідок якихось неузгодженостей між різними гілками влади. Однак якщо це виявиться правдою, то результатом підвищення цін на хліб та інші товари є падіння промислового виробництва на 12,1% у липні. Для порівняння: у 2004 році за аналогічний період спостерігалося зростання ВВП на 12%.

    Тож саме через катастрофічні економічні показники сьогодні спостерігається  ситуація з подорожчанням продуктів. Таке подорожчання – це наслідок тих  процесів, які вже близько півроку відбуваються в Україні», - підкреслила народний депутат. 

    Ганна Герман зазначила, що попередній владі упродовж кількох років вдавалося втримувати національну валюту на рівні 8 гривень за долар. «І це  гарантувало людям стабільність цін. Люди могли брати кредити,  заощаджувати. Нинішня ж влада за кілька місяців, по суті, зруйнувала гривню.  І сьогоднішня інфляція провокуватиме підвищення не лише цін на  хліб, а й на все, що потрібно людині для життя. Це стосуватиметься і  підвищення плати за навчання, за комунальні послуги тощо. Нинішнє зростання цін на хліб – це, на жаль, лише початок  катастрофи, яка чекає на Україну восени і взимку», - додала Г.Герман.  

    «Тому владі необхідно думати про захист людей, про те як виходити з  колапсу, в який завела країну непродумана і негнучка політика.  Треба думати про те як захистити найбідніших і як зробити так, щоб люди  масово не ставали жебраками», - наголосила парламентарій. 

    «Влада чудово розуміла і знала, що відбувається з бюджетом. Вона також  розуміла, що погіршення відносин з Російською Федерацією не зможе не відбитися на українській  економіці. Не було жодного українського уряду, який би не розумів, що  погіршення відносин з Росією катастрофічно відбиватиметься на ситуації в Україні, і тому уряди вибирали гнучку політику. Бо вийти на площу в Києві і крикнути «Путін – х*ло» – це дуже просто. Складніше ж у важкій ситуації знайти стежину, котра веде до уникнення конфлікту, а не до його загострення», разом із тим додала Ганна Герман.  

    За словами Ганни Герман, восени Україна збиратиме плоди незбалансованої та
    негнучкої політики влади. «І людей треба до цього готувати, їм треба про це казати. Натомість, влада мовчить і говорить лише про військові дії. А потрібно ж думати про те, як захистити людей від не менш страшної біди, ніж війна
     – від зубожіння, ба навіть жебрацтва великих мас людей, які зараз втрачають роботу, які не мають жодних гарантій соціального захисту та чиї заощадження з’їдає інфляція. Але про це ніхто не говорить, і сьогодні нічого не робиться для того, щоб цьому запобігти. Тоді як йдеться про дуже небезпечні речі. Боюсь, щоб ці внутрішні  проблеми не виявилися для України ще більш серйозними, аніж ті, з якими вона стикнулася у сфері зовнішньої політики», - зауважила Ганна Герман. 

    Прес-служба ПАРТІЇ РЕГІОНІВ 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.