• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держекоінспекція у Запорізькій області фактично не впливає на стан законності на Дніпрі

    Опубликовано: 2014-07-30 14:07:09

    Сьогодні загрози в екологічній сфері для національної безпеки України перейшли з розряду потенційних до реальних. Деградація довкілля, у тому числі екології річки Дніпро, негативно впливає на життєво важливі економічні, політичні та соціальні інтереси Української держави та її громадян. Однією з головних причин екологічних бід Дніпра є бездіяльність контролюючих органів.

    Зважаючи на зазначене, роботу Запорізької міжрайонної екологічної прокуратури спрямовано на надання оцінки діяльності органів державного контролю.

    Встановлено, що упродовж 2012-2013 років робота Державної екологічної інспекції у Запорізькій області фактично не впливала на стан законності, оскільки всі істотні порушення вимог водоохоронного законодавства екологічною прокуратурою виявлені самостійно та з власної ініціативи.

    Частково відсутність організації в діяльності Держекоінспекції пояснюється неналежною кваліфікацією попереднього керівництва, відносно якого Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою була порушена кримінальна справа за фактом використання за відомо підробленого диплому про вищу освіту при призначенні на керівну посаду.

    Також, аналіз показників діяльності зазначеного відомства показав, що упродовж 2011-2013 років органом державного контролю при проведені планових перевірок не здійснено жодного значного розрахунку збитків, спричинених понаднормативними скидами забруднюючих речовин. І це попри те, що 56 господарюючими суб’єктами в області, які закріплені за Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою щорічно скидається до р. Дніпро та її водосховищ понад 65 млн куб. м забруднюючих речовин.

    Спеціалісти Держекоінспекції за результатами проведених з власної ініціативи перевірок розраховували мізерні збитки (від 84 до 8000 грн).

    Відносно одного інспектора, який провідному підприємству області безпідставно занизив суму збитків за перевищення нормативів гранично допустимих скидів у зворотних забруднених водах, Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою у минулому році було зареєстровано кримінальне провадження, яке на цей час судом розглянуто по суті.

    Загалом за означений період до відповідальності притягнуто 16 працівників Державної екологічної інспекції у Запорізькій області.

    Прес-служба Запорізької міжрайонної екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.