• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пакет «энергетических законов» приблизит энергетическую независимость Украины

    Опубликовано: 2014-07-04 13:49:02

    Об’єднання «Економічний розвиток» підтримало голосування парламенту у першому читанні за пакет «енергетичних законів», назвавши його стратегічно важливим.   

    «Комплекс енергетичних законів - про надзвичайний стан у паливно-енергетичному комплексі і щодо ефективного використання газотранспортної системи,  які парламент ухвалив у першому читанні,   конче необхідний, щоб підтримати диверсифікацію постачань енергоносіїв до України, посилити аргументи нашої держави як прозорого і надійного учасника європейського ринку енергоносіїв.  Ці закони стануть важливим чинником енергетичної безпеки України. Адже з початку місяця призупинено постачання природного газу в Україну з РФ. Неконсолідовану позицію займає Європейський Союзу по відношенню до проекту «Південний Потік», порушуючи, зокрема, умови енергетичної хартії ЄС»,- заявив у парламенті голова депутатського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах.

    За його словами, проекти  законів “Про особливий період у паливно-енергетичному комплексі” (№ 4117а) та “Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України” (№4116а), внесені Кабінетом міністрів,   покликані захистити інтереси України на енергетичному ринку і гарантувати безпеку громадянам та бізнесу.

    «Завдяки цим законопроектам ми отримаємо  змогу зменшити політичний тиск через будівництво «Південного потоку», а, можливо, і навіть  змінити умови договору з «Газпромом» з політичних на економічно-обґрунтовані. Також ці законопроекти адаптують вітчизняне законодавство до вимог Європейського союзу, Енергетичної хартії. А головне - відкривають шлях до джерел інвестицій для модернізації вітчизняної ГТС», – вважає  Кінах.

     На думку народного депутата, одночасно  у рамках державно-приватного партнерства необхідно розробляти втілювати в життя енергозберігаючі технології та шукати  альтернативні джерела енергопостачання.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.