• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киев будет очищен от незаконных дебаркадеров

    Опубликовано: 2014-07-01 14:38:18

    Дніпровський екологічний прокурор Олександр Галкін доручив Київському міжрайонному екологічному прокурору дати правову оцінку законності розміщення численних дебаркадерів у прибережній зоні р. Дніпро у столиці та їх вплив на екологічний стан головної водної артерії держави.

    Руйнування діючої флори та фауни паркової і рекреаційної зон та басейну р. Дніпру є неприпустимим, як і проведення будь-якого будівництва. Конституційні права громадян на життя в чистому та здоровому навколишньому природному середовищі не повинні порушуватися.

    Київським міжрайонним екологічним прокурором за участю представників органів місцевої виконавчої влади м. Києва, державного контролю, комунальних та державних підприємств проведено спільну нараду з питань розміщення несамохідних плавзасобів, рухомих суден та їх стоянок на річці Дніпро в межах міста Києва.

    Наразі на вказаній території знаходиться більше 60 відповідних об’єктів. При цьому систематизованою та актуальною інформацією щодо їх кількості, законності розміщення та експлуатації органи місцевого самоврядування, державного контролю, комунальні підприємства не володіють.

    Вивчення стану законності у вказаній сфері свідчить, що переважна більшість стоянок плавзасобів не відповідають вимогам чинного законодавства. Земельні ділянки прибережних захисних смуг, які перебувають у комунальній власності та є природоохоронними територіями, використовуються без правовстановлюючих документів; швартування суден здійснюється до непристосованої берегової смуги чи до гідротехнічних споруд.

    Одними з основних причин незадовільного стану законності у вказаній сфері є відсутність координації дій між уповноваженими суб’єктами; відсутність інформування прокуратури про встановлені порушення та непринципова позиція щодо їх усунення; пасивність у ініціюванні внесення змін до місцевих нормативних актів, що регламентують розміщення та експлуатацію плавзасобів біля прибережної смуги, та неналежне використання наявних повноважень у сфері благоустрою.

    З метою дієвого впливу на стан законності у вказаній сфері, на нараді розроблено план спільних заходів, визначено строки для його реалізації.

    Прес-служба Київської міжрайонної екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.