• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФРУ предложила Президенту, правительству и парламенту шаги для стабилизации экономики

    Опубликовано: 2014-06-26 14:30:41

    Федерація роботодавців України запропонувала Президенту, уряду і парламенту кроки для стабілізації економіки. Відповідне Звернення до влади, підготоване 80-тьма територіальними та галузевими об'єднаннями роботодавців з усієї України, було сьогодні направлене Главі держави, прем‘єр-міністру та спікеру Верховної Ради України.

    Документ містить 43 пропозиції, об‘єднані в сім блоків. На думку роботодавців, президенту, парламенту та уряду необхідно невідкладно вжити заходів до кінця 2014 року.

    У зверненні Федерація роботодавців України закликає владу формувати персональний склад уряду виходячи з професійних якостей фахівців, а не розподіляти портфелі за партійними квотами. Для відбору претендентів на посади у Кабінеті Міністрів України у ФРУ пропонують проводити відкриті кадрові конкурси.

    ФРУ також закликає владу вжити заходів для викорінення корупції. Для цього пропонується проводити відкриті електронні торги у сфері закупівель за державні кошти, запровадити персональну матеріальну відповідальність посадовців за незаконне застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання, надати виключне право суду визначати розміри штрафних санкцій. Крім того, держслужбовці, незалежно від рангу, повинні декларувати свої доходи та витрати.

    Щоб зберегти робочі місця у зоні бойових дій на Сході України, Федерація роботодавців пропонує запровадити мораторій на застосування будь-яких санкцій до підприємств, які працюють у Луганській та Донецькій областях. Затримка платежів чи сплати податків може стати приводом для притягнення до кримінальної відповідальності керівників та працівників підприємств.

    "Ми можемо зіткнутися з ситуацією, коли керівництво підприємств Сходу масово потрапить під кримінальні статті просто тому, що йдуть затримки по фінансових операціях і розрахунках з контрагентами. Це ж стосується своєчасної сплати податків. Держава не може вимагати від бізнесу виконання усіх зобов'язань, тиснути перевірками, стягувати штрафи, пеню, заводити кримінальні справи доти, доки не забезпечить стабільні умови роботи", – сказав Голова ФРУ Дмитро Фірташ під час обговорення Звернення на засіданні Ради Федерації.

    Також у Зверненні йдеться про першочергові завдання для розвитку внутрішнього виробництва та захисту зовнішніх ринків України. Пропонується вжити заходів для захисту внутрішнього ринку та розпочати консультації з перегляду економічної частини угоди про Асоціацію з ЄС.

    Крім того, у документі бізнесом запропоновані першочергові кроки з підтримки реального сектору економіки та заходи з лібералізації соціально-трудової політики.

    “Ми звернулись з пропозиціями до влади, тому що має бути почутий голос тих, хто сьогодні через “не можу” зберігає робочі місця та виплачує зарплати. В ситуації, коли на сході країни продовжуються бойові дії, виплата зарплати, як говорять наші колеги з Криму та Донбасу, є справжньою “спецоперацією”, - підкреслив заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник.

    Реалізація владою всіх зазначених у Зверненні кроків, вважають в Федерації роботодавців України, створить базис для відновлення довіри українських бізнесменів та інвесторів до держави, забезпечить відновлення економіки, а також надасть сигнал всьому світу про те, що Україна - країна з комфортним та надійним середовищем для ведення бізнесу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.