• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Днепровской экологической прокуратуре состоялось расширенное заседание коллегии

    Опубликовано: 2014-06-16 16:04:02

    13 червня під головуванням Дніпровського екологічного прокурора Олександра Галкіна відбулося розширене засідання колегії.

    У першій частині заходу розглянуто питання стану законності та прокурорського нагляду за додержанням вимог земельного законодавства в межах прибережних захисних смугах річки Дніпро, її водосховищ та Дніпровсько-Бузького лиману.

    В обговоренні взяли участь керівники структурних підрозділів апарату прокуратури, підпорядкованих прокуратур, керівники територіальних органів Державної інспекції сільського господарства, по території яких протікає Дніпро, управлінь Держземагенства України в областях, де порушення вимог земельного законодавства носять найбільш масовий характер, а також представники Київської обласної та Київської міської державних адміністрацій.

    У своєму вступному слові Олександр Галкін зазначив, що як і раніше, питання землекористування залишається найбільшим фактором суперечок, судових процесів, а подекуди, і прямих протистоянь.

    «Великий попит на землю та відсутність встановлених на місцевості меж прибережних захисних смуг сприяють незаконному вилученню особливо цінних земель водного фонду, їх забудові та нецільовому використанню, про що свідчать результати прокурорських перевірок», - сказав Дніпровський екологічний прокурор.

    Протягом минулого та поточного років органами Дніпровської екологічної прокуратури зареєстровано 52 кримінальні провадження у сфері земельних відносин відносно посадовців різного рівня. Органами державної влади та самоврядування розглянуто із вжиттям заходів 180 подань, за наслідками чого до дисциплінарної відповідальності притягнуто більше 100 посадовців.

    Завдяки вжитим органами Дніпровської екологічної прокуратури заходам скасовано 70 незаконних рішень щодо відведення земельних ділянок, що належать до земель водного фонду, площею понад 100 га та у судовому порядку оскаржено рішення щодо земельних ділянок зазначеної категорії площею понад 120 га вартістю майже 110 млн грн.

    Вище зазначене вказує на те, що органами державного контролю фактично не приділяється належна увага додержанню вимог земельного законодавства в береговій смузі р. Дніпро. Дане питання в органах контролю актуальним не вважається.

    «Якщо системно усі ті посадови особи, з вини яких допущено розбазарювання земель водного фонду не будуть покарані, незаконно роздані землі повернуті державі, то в нашій державі будуть продовжувати мати місце факти, коли посадова особа, понадіявшись на безкарність буде роздавати землі, а громадяни знаючи, що землю у них не заберуть - будуть спонукати на ці порушення. Усі знають що, саме попит народжує пропозицію», - підкреслив Олександр Галкін звертаючись до прокурорів.

    Другим питанням, обговореним засіданням колегії, став стан законності у сфері охорони водних ресурсів річки Дніпро, її водосховищ, Дніпровсько-Бузького лиману та прокурорського нагляду з цих питань.

    Зокрема, представникам органів державного контролю вказано на їх прорахунки, визначено спільні заходи, реалізація яких повинна сприяти покращенню екології Дніпра та забезпечити раціональне використання його природних багатств.

    Також, Дніпровський екологічний прокурор відмітив позитив у активізації громадських організацій та співпраці з ними.

    Олександр Галкін звертаючись до усіх присутніх зазначив, що саме від належного виконання службових обов’язків і наданих законом повноважень кожного конкретного відомства, кожного конкретного працівника залежить, чи збережемо ми Дніпро, символ України, для майбутніх поколінь.

    Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.