• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новые транспортные реформы в Киеве

    Опубликовано: 2014-06-13 07:32:00

    Нещодавно Верховна Рада прийняла законопроект № 2499 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо правил паркування транспортних засобів і встановлення відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів».

    Даним документом, зокрема, введена стаття Кпап України 1521, яка встановлює нову відповідальність для водіїв за порушення правил паркування. Зокрема, передбачає штраф у розмірі 136-204 грн за несплату за паркування та 255-306 грн за паркування на пільгових місцях (для інвалідів тощо).

    Разом з тим, на думку відомого українського правозахисника Володимира Караваєва, цей закон на практиці повною мірою не запрацює. Так, він пояснив, що дія цього документа поширюється не на всі парковки, а виключно на майданчики для платного паркування. Ознаками таких майданчиків відповідно до постанови КМУ №1342 від 03.12.2009 р., є наявність паркомата з розрахунку - один паркомат на 20 місць.

    А от наявність згаданих у законі в'їзних та виїзних терміналів взагалі відноситься до спеціально обладнаних майданчиків для платного паркування. У чому різниця між назвами майданчиків? «На звичайній майданчику для платного паркування її власник не несе відповідальності за збереження транспортних засобів, а на спеціально обладнаній - несе. Виходячи з цього, висновок такий: немає паркомата, ні відповідальності за несплату. Це буде породжувати конфлікти між водіями та паркувальниками, які на відміну від паркоматів є скрізь», - стверджує Володимир Караваєв.

    Законом також передбачено, що у разі несплати за паркування протокол складає не даішник, а особа, уповноважена адмінкомісією або знову ж - паркувальник. В адмінпротокол необхідно вписувати дані про правопорушника. «Але жоден Закон не зобов'язує водія показувати свої документи паркувальнику. Це знову-таки - грунт для конфлікту», - вважає правозахисник.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.