• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве продолжается ожесточенная борьба

    Опубликовано: 2014-05-15 08:23:00

    З початку року комунальним підприємством «Київблагоустрій», на виконання доручень Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, було демонтовано 306 незаконно розміщених тимчасових споруд (малих архітектурних форм). Демонтовані МАФи були встановлені без відповідної дозвільної документації з порушеннями Правил благоустрою м. Києва та ДБН на територіях, прилеглих до станцій метрополітену, які ускладнювали безпечний рух пасажирів, на зупинках громадського транспорту, інженерних мережах, на зелених зонах, біля навчальних закладів, які торгували алкогольними виробами та тютюном, а також за зверненнями та скаргами громадян, депутатськими зверненнями та зверненнями правоохоронних органів.

    Зазначена кількість демонтованих тимчасових споруд зумовлена  зростанням випадків протидії з боку власників незаконно встановлених тимчасових споруд під час проведення демонтажу. Власники самовільно встановлених МАФ чинять фізичний опір працівникам КП «Київблагоустрій», викликають приватну охорону. Трапляються навіть випадки, коли працівникам КП «Київблагоустрій» завдають тілесних ушкоджень. Здійснюється перешкоджання проведення демонтажу шляхом блокування приватними автомобілями під’їзду демонтажної техніки, чим створюються затори на дорогах, порушується громадський порядок та правила дорожнього руху. Як наслідок, безрезультатний виїзд техніки КП «Київблагоустрій» призводить до зайвого витрачання коштів підприємства.

    Так, наприклад, 12 травня 2014 року, відповідно до доручення Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, КП «Київблагоустрій» було здійснено виїзд техніки на демонтаж тимчасових споруд у Шевченківському районі за адресою: просп. Перемоги, 86 біля станції метро «Нивки». Однак, під час його проведення працівникам КП «Київблагоустрій» було вчинено фізичний опір з боку власників тимчасових споруд та блокування техніки. На місце проведення демонтажу прибула машина приватної охорони «Венбест», а також особи в спецодязі, які назвалися представниками «Варти Майдану» та погрожували працівникам КП «Київблагоустрій». Аналогічні випадки протидії під час демонтажу спостерігались і в інших районах міста. Про це повідомили в Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища.

    Дана ситуація вкрай негативно впливає на здійснення демонтажу незаконно встановлених  тимчасових споруд (малих архітектурних форм) на території міста Києва. У зв’язку з відсутністю допомоги міліції під час проведення демонтажу, підприємці все частіше здійснюють супротив демонтажним бригадам КП «Київблагоустрій», що в свою чергу приводить до неможливості проведення демонтажу незаконно встановлених  тимчасових споруд в місті Києві.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.