• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прокуратура установила незаконное приобретение права на 12,5 га земель реки Днепр

    Опубликовано: 2014-05-14 17:29:15

     Дніпровська екологічна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного вилучення 12,5 га земель водного фонду річки Дніпро та через суд домоглася повернення більшої частини цих територій державі.

     Так, Господарським судом Черкаської області задоволено позов Черкаського міжрайонного екологічного прокурора та визнано незаконним набуття приватним товариством права довгострокової оренди на земельну ділянку площею 6,5 га, розташованою у межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища річки Дніпро.

     У судовому порядку прокуратура довела, що рішення про надання в оренду цих земель було прийнято на підставі підроблених висновків органів державної влади.

     Крім того на даний час, господарським судом Черкаської області завершується розгляд іншої справи за позовом екологічного прокурора до того ж товариства, яке за аналогічних незаконних обставин набуло право довгострокової оренди на іншу земельну ділянку загальною площею близько 6 га, що відносяться до земель водного фонду річки Дніпро та виконують важливу природоохоронну та рекреаційну функцію.

     З метою встановлення осіб, винних у заподіянні державі збитків, міжрайонною екологічною прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження за ст. 364, ст. 366 (зловживання владою та службовим становищем, вчинене шляхом підроблення офіційних документів) Кримінального кодексу України.

     На даний час триває досудове розслідування, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою.

    Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.