• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Создание института бизнес-омбудсмена сейчас очень актуально - Кинах

    Опубликовано: 2014-05-12 15:55:02

    Створення інституту незалежного бізнес-омбудсмену є дуже актуальним для вітчизняної ділової громади. Підписаний Меморандум про взаєморозуміння для української Антикорупційної ініціативи, в рамках якого з’явиться орган бізнес-омбудсмена, свідчить, що боротьба с корупцією набирає обертів. Про це сьогодні під час церемонії підписання Меморандуму заявив президент УСПП, голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток» Анатолій Кінах.

    «Меморандум про антикорупційну ініціативу відповідає нашій спільній стратегічній меті адаптації України в європейський і світовий простір на принципах верховенства права, захисту прав власника, інвестора. Дуже важливо, що це є часткою наших спільних зусиль з продовження конструктивного діалогу влади і бізнесу, розвитку сучасних умов державно-приватного партнерства», – наголосив президент УСПП.

    Згідно Меморандуму, незалежний бізнес-омбудсмен звертатиметься до уряду, органів влади з фактами корупції на митниці, в податкових структурах, в державних регуляторних органах та відстоюватиме законні права та інтереси підприємців. Він підкаже, які закони і нормативно-правові акти треба ухвалити для безперешкодного розвитку бізнесу. Дуже важливо, що антикорупційна ініціатива працюватиме на «трьохсторонньому рівні»: уряд, іноземні інвестори і український бізнес, який представлений відповідними профільними асоціаціями та організаціями.

    Анатолій Кінах зауважив, що омбудсмен повинен бути людиною з сучасним мисленням, патріотом України і, безумовно, користуватися довірою зі сторони бізнес-асоціацій і неурядових організацій в цілому. В порядку подальшої реалізації Меморандуму треба визначити саме такий алгоритм пошуку консенсусної ефективної кандидатури.

    Крім того, наголосив він, дуже важливо, щоб статус бізнес-омбудсмена, його функції, повноваження, відповідальність були зафіксовані в українському законодавстві. Необхідно в стислі терміни підготувати пакет проектів законодавчо-нормативних актів, проект постанови КМУ, щоб Верховна Рада України підтримала ці пропозиції.

    «Маючи на увазі безпрецедентно високий масштаб корупції в Україні, наші спільні дії щодо ефективності роботи нового інституту повинні бути дуже динамічними, якісними і результативними», – підсумував він.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.