• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Во Львове пройдет Всеукраинский Форум Гражданских Инициатив

    Опубликовано: 2014-04-28 16:54:32

    Завдання Форуму -  виробити та поширити пріоритетні напрямки діяльності громадянського суспільства в актуальних умовах; сформулювати основні вимоги суспільства щодо розвитку країни адресовані Парламенту, Кабінету Міністрів України, кандидатам у Президенти; налагодити нові ефективні комунікації між громадськими активістами різних частин країни.

    «Я бачу покоління теперішньої молоді. Я бачу їхні очі, які горять свободою, почуттям гідності. У мене в молодості такого не було. Ми стихійно вибухали протестами для того, аби хоч якось впоратись з режимом. Натомість сьогодні молодь має реально конструктивні пропозиції до влади. Майдан для мене був визначною подією. Адже саме тоді я відчув результат своєї роботи впродовж життя, коли побачив на Майдані справді сильних та розумних, а основне вільних людей», каже Мирослав Маринович, політв’язень, проректор Українського Католицького Університету

    У перший день Форуму 29 квітня учасники працюватимуть за новітнім соціальним методом динамічних мереж. Цей  метод дозволить у великих групах безконфліктно приймати рішення щодо основних аспектів політики у країні

    «Ця методика є необхідною для Форуму, адже подія розрахована на більш ніж сто осіб. Метод динамічних мереж на системному рівні блокує міжгрупові конфлікти і утримує учасників в зоні співробітництва. Також ця методика дозволяє висловитись і брати участь в обговоренні абсолютно усім. В наслідок кількагодинної плідної праці – формується дружня робоча атмосфера, яка стимулює прийняття рішень. Також всі учасники володіють повним обсягом інформації і можуть активно впливати на кінцеві рішення. В ідеалі так мали б працювати посадовці, адже у малих групах відбуваються основні корупційні процеси, проте сьогодні ця схема доступна лише громадськості», каже Тарас Плахтій, голова Центру розвитку культури та української самоорганізації

    Форум охопить найширші спектри питань – від проблем військової мобілізації у сучасних умовах, до застосування методів прямої демократії у містах. Також на Форумі буде представлена робота експертів Києво-Могилянської Академії щодо електронної демократії.

     «У теперішній нелегкий час для країни основне правильно і чітко розставити пріорітети. Консолідуватись і з чіткими пропозиціями звертатись до влади. Може здатись, що сьогодні не до переговорів та реформ, адже ситуація на Сході та Півдні щодня погіршується. Але зміни на краще у майбутньому залежать від кожного з нас, потрібно підбити підсумки роботи і глянути на вже досягнуте. Громадськість з усієї України потребує чіткого плану дій, який ми і спробуємо сформувати на Всеукраїнському Форумі Ініціатив», каже Віталій Загайний,  керівник Громадського Об’єднання Центр Громадянських Ініціатив

    Форум проходитиме у форматі пленарних засідань, панельних дискусій, динамічної мережі. Організатори запросили представників з усієї України – перевага надається учасникам Сході та Півдня. Вже сьогодні на участь зареєстровано більше семи десятків осіб з усієї України. За результатами Форуму передбачено прийняттям Резолюції на підставі якої будуть розроблені звернення Форуму до органів влади, різних суспільних інститутів та груп.

    «Сьогодні час перейти від круглих столів, а приймати конкретні рішення та брати на себе відповідальність. Вектори руху давно визначені, це реформування країни, робота у сфері прав людини, антикорупційні та люстраційні заходи. Більшість ініціатив успішно працює сьогодні в Києві, багато людей віддають увесь свій час на волонтерських засадах. Тому наша задача – віднайти активних людей в інших регіонах і дати інструменти громадського контролю в руки на місцях», каже Оля Євстігнєєва, координатор Форуму.

    Учасники форуму – це  громадські лідери та активісти, представники органів самоорганізації населення, студентського самоврядування, асоціацій громадських об’єднань, лідери громадянських рухів, депутати місцевих рад, політологи, соціальні технологи, суспільствознавці, експерти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.