• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • По всему руслу Днепра серьезно взялись за браконьеров

    Опубликовано: 2014-04-18 15:37:52

    На виконання спільного рішення міжвідомчої наради керівників правоохоронних органів та органів державного контролю від 11.04.2014 щодо забезпечення додержання вимог законодавства, яке регулює збереження, використання і відтворення водних біоресурсів річки Дніпро, її водосховищ та Дніпровсько-бузького лиману Чорного моря, відповідно до розпорядження Дніпровського екологічного прокурора щодо створення робочих груп для забезпечення оперативного реагування на факти браконьєрства, інші порушення правил використання об’єктів тваринного світу та протидії незаконному продажу риби на продовольчих ринках, в межах визначеної юрисдикції, Київським, Черкаським, Кременчуцьким, Дніпропетровським, Запорізьким, Херсонським та Очаківськім міжрайонними екологічними прокурорами проводяться постійні перевірки, у тому числі рейди на продовольчих ринках усіх регіонів України, розташованих вздовж річки Дніпро.

     

    Лише за останній тиждень контролюючими органами на Дніпрі проведено понад 1200 перевірок, з яких 52 за участю працівників органів Дніпровської екологічної прокуратури.

     

    Виявлено 976 фактів правопорушень, в тому числі 173 – щодо незаконної реалізації водних біоресурсів на ринках. За результатами перевірок вилучено 3,6 тонн риби,  понад 600 заборонених засобів лову (сіток), 19 човнів.

     

    На теперішній час розпочато 15 кримінальних проваджень, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття водним добувним промислом), процесуальне керівництво у яких здійснюється прокурорами міжрайонних екологічних прокуратур; складено 820 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, у тому числі 40 – за фактами незаконного вилову водних біоресурсів на території об’єктів природно-заповідного фонду.

     

    Крім того, міжрайонними екологічними прокурорами до суду заявлено 11 позовів про стягнення з правопорушників завданої шкоди на суму 12 тис. грн.

     

    Діяльність робочих груп регіонів знаходиться під постійним контролем Дніпровської екологічної прокуратури.

     

    Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.