• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевские градостроители и архитекторы требуют учета их мнения при установке МАФов

    Опубликовано: 2014-04-17 13:11:51

    Департамент містобудування та архітектури зазначає про неприпустимість ігнорування фахової думки з містобудівної проблематики щодо формування міського простору та організації життєдіяльності столиці.

     

    Зокрема, це особливо гостро проявляється у вирішенні таких питань, як визначення можливих місць розташування тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності.

     

    У той же час нагадуємо, що з цього питання існує значна кількість технічних вимог, естетичних стандартів, державних будівельних норм та інших підзаконних актів. Саме цими документами і визначається можливість встановлення  тимчасових споруд.

     

    З огляду на значну громадську увагу та критику на адресу тимчасових споруд, ігнорування фахової позиції є неприпустимим.

     

    Водночас представники уповноважених з питань благоустрою структур постійно вказують на нестачу коштів як причину власної бездіяльності. Однак ця причина є відверто надуманою.

     

    Протягом останніх декілька років Департаментом містобудування та архітектури неодноразово здійснювались спроби впровадження принципів встановлення та функціонування тимчасових споруд.

     

    Однак ці спроби керівництвом міста послідовно ігнорувались. Причини цього постійно називались різні, але результат був один – хаос і безконтрольність.

     

    І зараз ситуація не змінилась. З одного боку – кияни вимагають навести лад з кіосками. З іншого боку, усі дії Департаменту щодо наведення такого порядку прямо саботуються. Натомість проводяться показові демонтажі кіосків, однак кількість таких кіосків не зменшується, а навпаки – щодня тільки збільшується.

     

    Департамент наголошує, що єдиною можливістю врегулювати ситуацію із тимчасовими спорудами в Києві є запуск повноцінного функціонування Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд.

     

    Саме цей інструмент дозволяє враховувати усі без виключення умови та обмеження щодо встановлення тимчасових споруд, визначені нормативними актами.

     

    Публічність і відкритість Комплексної схеми дозволяє уникнути зловживань як з боку представників влади, так із боку підприємців. А доступність інформації через мережу Інтернет дозволяє проводити контроль з боку киян.

     

    Департамент готовий до аргументованої дискусії з усіма зацікавленими сторонами, і у першу чергу  - із представниками громадськості.

     

    Зрозуміло, що, як і будь-яка інформаційна система, Комплексна схема може і повинна коригуватись з метою актуалізації її вимог до потреб киян.

     

    Але незмінним має залишатись одне – неухильне дотримання визначених вимог та обмежень щодо встановлення і функціонування тимчасових споруд.

     

    Іншого шляху подолання «кіоскового хаосу» бути не може.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.