• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевский зоопарк снова отличился

    Опубликовано: 2014-04-12 07:31:10

    10 квітня Київському зоопарку виповнилося 105 років. Святкування 105-річчя закладу відбудеться 19 квітня, початок о 12-й годині. Про це УНН повідомили у прес-службі Київського зоопарку.

    Як йдеться у повідомленні, до свого ювілею Київський зоопарк, попри відомі всім труднощі, прийшов з певними досягненнями. Колекція тварин постійно збільшується, і зараз вона налічує 378 унікальних видів та понад 3290 тварин. З них 207 видів занесені до Міжнародної Червоної Книги — це орікс, азійський слон, білий носоріг, горила, шимпанзе, казуар, черепаха біса та багато інших. В Київському зоопарку присутні 39 представників Червоної Книги України — це такі види як зубр європейський, кінь Пржевальського, рись карпатська, сип білоголовий, стерв’ятник, гриф чорний. Наш зоопарк — це єдиний зоопарк в Україні, який має у своїй колекції морську черепаху бісу, грифову черепаху та казуара. Також поліпшуються умови утримання тварин. Наприклад, нещодавно були побудовані більше 20 нових павільйонів для птахів та проведені роботи по покращенню умов утримання деяких видів приматів, де у павільйонах замінені грати на сучасні склопакети з ударостійким склом.

    Проте Київський зоопарк не завжди був таким. Спочатку свого існування він налічував 17 видів тварин, серед яких були журавель степовий, змієїд, орел-карлик, вовк, кози, борсуки та інші.

    Офіційною датою створення зоосаду прийнято вважати 1909 рік після того, як зоопарк отримав право збирати гроші на своє утримання. В дійсності, історія Київського зоопарку розпочинається зі створення Київського товариства любителів природи у квітні 1907 року за ініціативою професора університету св. Володимира Миколи Оболонського. Товариство своєю головною метою вважало пробудження серед любителів інтересу до природи, у межах тваринного, рослинного та мінерального царств.

    Найтрагічніший період за всю вікову історію зоопарк пережив у роки війни. Після окупації Києва німецькими військами у вересні 1941-го року тварини зоопарку були вивезені до Кенігсбергу (сучасний Калінінград) . Лише після визволення Києва восени 1943-го починається відбудова зоопарку, і вже 10-го квітня 1944 року Київський зоопарк знову відкрився для відвідування. З цього року зоопарк відзначає свій день народження саме 10-го квітня.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.