• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Масштабные пожары под Киевом

    Опубликовано: 2014-03-26 06:33:13

    За вихідні дні 22 та 23 березня трапилося 34 пожежі, з яких 25 – пожежі у сміттєзбірниках та на відкритих територіях міста, де загалом вигоріло близько 2,5 га територій. В одному з випадків, 23 березня о 14:53 надійшло повідомлення про пожежу у гаражі по вул. Теремківській, 12. Вже о 15:12 вогонь було ліквідовано, а в ході обстеження територій та встановлення причин загоряння виявлено, що пожежа розпочалася ззовні. Спочатку горіла суха трава, а згодом вогонь перекинувся на гараж, у якому знаходився автомобіль Nissan Note. Рятувальникам вдалося врятувати автомобіль, однак речі власника лишилися зіпсовані.

    Вже в понеділок 24 березня тричі за добу горіло сміття у житлових будинках та на прибудинкових територіях столиці. Загальна площа загоряння становить 26 кв. м. Ще чотири рази столичні рятувальники виїжджали для подолання пожеж на відкритих територіях. Так за добу вигоріло 360 кв. м сухої трави.

    Такі ситуації не тільки на території столиці, але й на теренах нашої Батьківщини зараз виникають через те, що встановилася тепла посушлива погода й люди через власну недбалість викидають у неналежних місцях недопалки та палаючі сірники, а також починають готуватися до посадкових робіт й очищати територію від залишків минулорічних рослин. Проте розпалюючи багаття для утилізації сухих рослин люди часто не слідкують за його розповсюдженням, що й викликає неконтрольовані загоряння на відкритих територіях.

    Такі пожежі становлять загрозу як для навколишнього середовища, оскільки псуються й живі рослини, дерева, котрі от-от мають пустити бруньки, так і для найближчих мешканців, оскільки їх майно може також постраждати внаслідок розповсюдження вогню, як у випадку розповсюдження вогню на приватний гараж.

    Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві звертається до мешканців столиці з проханням бути обережними й не створювати власноруч небезпечні для життя ситуації. Пам’ятайте, що утилізація природних залишків шляхом спалення не завжди позитивно відбивається на вашому житті, здоров’ї та матеріальному благополуччі. Зі спалюванням будь-чого у атмосферу викидаються різноманітні залишки, мікроелементи, котрі подекуди псують екологічну ситуацію в нашій країні, а також наносять непоправиму шкоду озоновому шару планети.

    Шановні мешканці міста! Дбайте не лише про своє сьогодення, але й турбуйтеся про прийдешні покоління, котрим ми маємо лишити придатну для життя планету.

    Наголошуємо, що кожен з нас несе відповідальність за свої вчинки!
     
    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.