• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Что будет на месте сгоревшего знаменитого Дома профсоюзов в центре Киева

    Опубликовано: 2014-03-16 07:03:21

    Будинок профспілок на Майдані Незалежності, який був знищений пожежею під час масових заворушень у центрі столиці 19 лютого 2014 р., у майбутньому має шанси стати історичним музеєм. Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА, головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

    За його словами, зараз проводяться роботи з оцінки стану даної будівлі. Після отримання необхідної інформації, столична влада буде визначатися щодо майбутнього цієї будівлі.

    “Судячи з усього, у цьому будинку є кілька перекриттів, які обвалилися. Зараз ми оцінюємо його стан. Якщо необхідно реконструювати, то вирішувати, що саме робити - відновлювати фасад у тому вигляді, у якому він був (а це була хороша гідна архітектура) або виходити залежно від функцій будівлі - чи буде це Будинок профспілок, як і раніше, чи буде це музей (то архітектура буде інша)”.

    За словами С. Целовальника сьогодні є маса пропозицій щодо створення на місці Будинку профспілок історичного музею. Причому архітектор уточнив, що рішення про подальший вигляд і долю цієї будівлі має прийматися на місцевому рівні з активним залученням громадян та волонтерів.

    “Ми чули вже багато пропозицій та інформації про Будинку профспілок, зокрема, що вже є п'ять інвесторів, охочих його реконструювати. Також пропонували, щоб там був музей Небесної сотні або музей усієї революції (і тоді кожному місту буде призначена окремо своя зала). Там також можуть бути український центр гідності і єдності”, - заявив архітектор.

    Він зазначив, що поки що невідомо загальна сума бюджету, необхідна для відновлення і реконструкції даної будівлі. Причому Целовальник додав, що на ці цілі необхідно, як мінімум, 100 мільйонів гривень.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.