• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реанимация киевского ЖКХ - нереальная задача

    Опубликовано: 2013-12-26 06:03:00

    Міжнародні фінансові організації надали Україні 3 мрлд грн. на модернізацію ЖКГ. Колишній голова КМДА Іван Салій в ефірі радіостанції «Голос Столиці» підкреслив, що на вирішення ключових проблем потрібні більш значні кошти.

    Україна отримає 3 мрлд грн. на модернізацію ЖКГ від міжнародних фінансових організацій. Спільно партнери реалізують 4 проекти. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, коментуючи підсумки 2013 року в діяльності Мінрегіону. Пощастило не всім містам. Гроші розподіляли так, щоб закрити найбільш проблемні місця.

    Екс-голова Київської міської адміністрації, голова громадського об'єднання «Вибір» Іван Салій вважає, що названа сума недостатня:

    «Це великий успіх прем’єра і міністра регіонального розвитку. Але це три мільярди, а нам треба трильйон».

    Іван Салій вважає, що пілотні проекти в сфері ЖКГ мають відбуватися в кожному великому місті, де є хоча б 100 тисяч населення. За його словами, проблемних місць у системі ЖКГ Києва – безліч: «Там суцільна проблема. Мережі, стояки, дахи, утеплення, котельні…»

    За 11 місяців цього року ЖКГ Києва недофінансоване на 3 мільярди гривень, додав Салій.

    Олександр Вілкул також підкреслив, що проект державного бюджету на 2014 рік передбачає виділення 3,5 млрд грн. на реалізацію програм регіонального розвитку. А це, варто відзначити, в 3 рази більше, ніж у 2013 році.

    Раніше міністр регіонального розвитку Геннадій Темник заявив, що в Україні на ЖКГ і будівництво в 2013-2014 рр. планується залучити близько 400 млрд грн. Міністр зазначив, що, використовуючи механізми залучення інвестицій і кредитів під держгарантії, за 10-12 років можна повністю вийти з важкої ситуації в ЖКГ.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.