• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скандал на стройке в Киеве закончился госпитализацией

    Опубликовано: 2013-11-12 00:44:00
    На журналіста видання «Екологія та соціальний захист» Віталія Терещенка, який знімав незаконні будівельні роботи на вул. Жилянській, 120-Б і незаконну спробу знесення будівлі комунальної власності на вул. Саксаганського 127-В, напали три охоронці будівництва і нанесли кілька ударів. В результаті нападу журналіст отримав тілесні ушкодження у вигляді вивиху плеча.
     
    Про це народного депутата України (фракція «Батьківщина»), голову підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Олександра Бригинця повідомили мешканці будинків, які розташовані навколо незаконної забудови.
     
    Журналіста від охорони рятували місцеві жителі, які протестують проти незаконного захоплення двору.
     
    «Як бачите, напади на журналістів, які виконують свої службові обов’язки, намагаючись донести до громади незаконні дії, стали нормою. Міліція покриває злочинців, які нападають на журналістів, і це робить тих, хто нападає на журналістів ще більше агресивними. Кожен випадок нападу на журналістів, повинен розслідуватися особливо ретельно, адже якщо журналістів залякають, якщо їх битимуть і не допускатимуть до виконання своїх обов’язків, то громада може ніколи не дізнатися про чималу кількість ситуацій. Буде повністю знищена свобода слова, без якої європейський розвиток України не можливий», - зауважив О.Бригинець.
     
    Нардеп звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації та до прокуратури зі скаргою на перешкоджання забудовниками здійснення журналістської діяльності. А також до Міністра внутрішніх справ України з вимогою створити спеціальну групу по розслідуванню злочину проти журналіста.
     
    «Як розповідають люди, це не перший напад з боку працівників будівництва, яке нині ведеться на місці незаконно зруйнованого історичного будинку: раніше вже постраждали мешканець будинку за адресою: вул. Саксаганського, 129-В, який отримав забиття грудної клітки і спини, бо його штовхнули охоронці будівництва, а також мешканка будинку за адресою: вул. Саксаганського, 129-А, яка отримала травму ноги, бо особи, які хотіли поставити паркан, штовхнули її і протягнули по гравію», - переповів О.Бригинець.
     
    Крім того, як повідомлялося, жителям будинків по вул. Саксаганського 129-В та Саксаганського 131-Б, які протестують проти незаконного будівництва побили вікна, облили фарбою двері під’їздів, поламали домофони та перерізали кабелі електропостачання. Але влада, незважаючи на звернення громадян і нардепа Бригинця відмовляється встановити міліцейський пост для захисту громадян.
     
    Источник e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.