• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве на улицу вышвыривают четыре семьи

    Опубликовано: 2013-11-08 02:03:00
    У столиці чотири родини мешкають у гуртожитку, який от-от мають зруйнувати. У приміщенні немає жодних зручностей. Але люди не полишають свої кімнати, оскільки сподіваються на власне житло. Василь Зима відважився увійти в аварійний гуртожиток і поспілкуватися з мешканцями, залишеними напризволяще.
     
    Гріє буржуйка, уроки при свічці, туалет на дворі. Люди уже кілька років живуть в нелюдських умовах. Гуртожиток на вулиці Заболотній, 132 - їх єдиний прихисток. Саме ця адреса записана у їхніх паспортах. Хоча назвати це помешкання придатним для життя язик не повертається.
     
    Василь Зима, кореспондент:
     
    - Вода в трубах не тече, туалети давно зруйновано, світла немає. Мешкати в таких приміщеннях небезпечно для життя. Тут створено всі умови, щоб люди просто зібрали свої речі і залишили гуртожиток, але їм просто нема куди іти.
     
    Маленький Ярослав соромиться однокласників. Каже, навіть додому нікого не приведеш. Стіни подерті, із меблів лише ліжко, уроки доводиться робити завидна або ж при свічці.
     
    - При свічці незручно.
     
    Телевізор та інші цінні речі винесли невідомі, поки господарів не було вдома.
     
    Сергій Гаврилюк, мешканець гуртожитку:
     
    - Прийшли, тут були розбиті двері, винесені речі, телевізор малий, речі, курточки, так, сапожки, не знаємо, тут же ж, получається, проходной двор, а в слідуючий раз приїхали, сальце поїли, баночку з огірками відкрили.
     
    Доля цієї будівлі вже відома. Гуртожиток Національного Експоцентру, в якому працювали мешканці, продали страховій компанії. І та тепер просить людей на вихід. Та куди ж іти?
     
    Ірина Гаврилюк, мешканка гуртожитку:
     
    - З моїми речами вони продавали квартиру, із моїми речами, вони не знали, що тут люди живуть. Розважальний комплекс, готельний комплекс, а нам нема де жити, тут 30 соток землі, а заручниками одні ми получилися.
     
    Суд постановив бідолахам виселятися, а Експоцентр має забезпечити їх житлом. Утім, пропозиція людей не влаштовує. Їм обіцяють готель, тимчасовий.
     
    Олександр Дядюк, юрист:
     
    - В тих кімнатах зареєстровані інші люди, які отримали ордера, законно зареєстровані, там живе чотири особи, мають ордера, все інше, і от туди переселяють ще чотири особи. Ну, як ви думаєте, порушуються права чи ні?
     
    Тим часом виконавча служба уже навідалася, щоб виселити людей.
     
    - Коли приїжджали сюди хазяєва, вони всі були різні, - одбилися ми.
     
    Тримати оборону люди довго не зможуть. Та й зима скоро, буржуйка не зігріє, коли вдарять морози. Але й подітися нема куди. Глухий кут.
     
    Источник e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.