• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Запорізький обласний перинатальний центр зводиться за графіком

    Опубликовано: 2013-09-09 13:12:03
    5 вересня 2013 року керівник національного проекту «Нове життя» Віктор Сірман та експерти проекту разом із першим заступником голови облдержадміністрації Віктором Ємельяненком з моніторинговим візитом відвідали Запорізький обласний перинатальний центр.
    Посадовці оглянули майже готовий до пуску акушерський блок та гінекологічне відділення, де тривають будівельно-монтажні роботи,  поспілкувались з генеральним виконавцем робіт.
    Ретельно оглянувши приміщення індивідуальних пологових залів, реанімаційне відділення та операційну акушерського блоку, Віктор Сірман позитивно оцінив стан їх підготовки до пуску, зауваживши, що ці відділення побудовані  за сучасними принципами попередження потрапляння інфекції у приміщення, що забезпечується роботою системи фільтрів для подачі повітря.
    «Перинатальний центр у Запоріжжі – створюється за європейськими стандартами якості, а також з урахуванням набутого досвіду по створенню перинатальних центрів ІІІ рівня.  Показовим є те, що цей центр відкриється на базі колишнього п’ятого пологового будинку, який був кращим у Запоріжжі та знаним в Україні. Тож сподіваюсь, що його колектив збереже свої традиції і досягне нових високих результатів завдяки можливостям, які надасть сучасно обладнаний перинатальний центр», – зазначив Віктор Сірман.
    Проте, керівник проекту «Нове життя» висловив стурбованість високими показниками материнських та малюкових втрат в регіоні. «Тому, перед регіоном стоїть ряд завдань: по – перше, Запорізький обласний перинатальний центр має бути створенний та введенний в експлуатацію якомога швидше. По – друге, надзвичайно важливе питання – це підготовка та перепідготовка лікарів, особливо тих, хто має працювати в перинатальному центрі на сучасному високотехнологічному обладнанні та за сучасними перинатальними технологіями. По – третє, впровадження системи регіоналізації.  Всі ці  три складові мають відбуватися паралельно.І їх успішне втілення дасть можливість значно зменшити материнську та малюкову смертність. А це і є головне завдання Національного проекту», - наголосив Віктор Сірман.
    Перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко поінформував, що спочатку центр хотіли вводити в експлуатацію частинами, але завдяки рішенню голови ОДА Олександра Пеклушенка об’єкт розпочне свою роботу цілісним комплексом. Також висловив сподівання, що обласний перинатальний центр, як і було заплановано, здадуть в експлуатацію в листопаді цього року.
    «Можна сказати, що центр готовий більше як на 90%. Роботи на ньому виконуються за графіком та своєчасно фінансуються, для цього ми підтримуємо постійний зв'язок із держказначейством і оперативно направляємо кошти в роботу. До речі, сьогодні відбудеться нарада, на якій кожну позицію реалізації проекту буде обговорено та остаточно з’ясовано обсяг коштів, необхідних для завершення робіт», – зазначив Віктор Ємельяненко. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.