• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевские автодороги спрячут под землю

    Опубликовано: 2013-08-15 00:50:18
    Київ від пробок врятують тільки тунелі. Верхню частину міста планують віддати пішоходам. Першою стане Поштова площа.

    У Києва є тунельний план на 12 років вперед.

    Зокрема заплановано три підземні автодороги, справжні, багатокілометрові, які повинні розвантажити центр міста, і ще три - які пройдуть навіть під Дніпром. Один з них, довжиною 7 кілометрів, буде сягати від площі Перемоги до метро Лівобережна.

    "Майбутнє - за тунельним будівництвом. Транспорт треба все-таки прибирати з верхньої частини, віддавати її пішоходам", - упевнений директор інституту "Київдормістпроект" Володимир Воробйов.

    Втім, поки що плани відкладаються. "Це потрібні дуже великі гроші, які сьогодні ні місту, ні державі не під силу", - каже заступник міністра фінансів Юрій Шевченко.

    Так що поки як вихід розглядають варіант платних тунелів, будівництво яких фінансували б інвестори.

    Зазначимо, що в четвер, 8 серпня, в Києві на Поштовій площі вже відкрили довгоочікуваний автомобільний тунель. Втім, це лише мала дещиця від того, чого вимагає Київ.

    Новий тунель відкривали прості робітники, які останні чотири місяці працювали над ним вдень і вночі.

    Водії появи тунелю радіють, бо Поштова площа завжди була проблемним місцем, собиравшим великі пробки. Зате з відкриттям тунелю пропускна здатність руху зросла на третину. А через кілька місяців, кажуть автодорожники, пробки взагалі зникнуть.

    "Ми до Дня визволення Києва здамо другу частину тунелю, і таким чином повністю ліквідуємо затори в цьому напрямку", - запевнив на відкритті прем'єр-міністр Микола Азаров.

    А ось у пішоходів зараз одні тільки незручності, адже на набережну доводиться добиратися лабіринтами тимчасових містків. Але незабаром на місці обширної будмайданчика з'явиться нова площа. Обіцяють зробити навіть гарніше, ніж на Хрещатику.

    "Це перше місце в Києві, де ми отримуємо зону відпочинку з повноцінним виходом на річку без перенесення шосе", - зазначив директор департаменту транспортної інфраструктури Києва Євген Водовозов.

    Таким планом кияни раді, щоб тільки "добре було".

    Нагадаємо, що під Поштовою площею вже почали рити землю під торговий центр.
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.