• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве полным ходом развивается рейдерский скандал

    Опубликовано: 2013-08-08 23:41:20

    Інститут світової економіки та міжнародних відносин потрапив у черговий скандал. Маючи шлейф фінансових порушень за попередні роки учора комісія президії національної академії наук усунуло від справ директорку Наталю Грущиинську, яка очолила наукову установу 21 червня цього року.

    Наукові розборки виявились не надто інтелігентними. Грущинська зачинилась у архіві, а її родичі повідомили до міліції, що вона у заручниках. Визволяла її нарядом правоохоронців.

    Згодом вона направила комісії електронною поштою повідомлення, що вона на лікарняному. Наразі комісія не може знайти ключі від приймальні, бухгалтерії, відділу кадрів та печатка.

    «Мене дуже турбує, ми не маємо ані печатки, ані оригіналів статутних документів. Я не знаю, що робиться з цим всім», - говорить голова комісії президії Академії наук України Елла Лібанова.

    Директорку усунули через те, що вона з червня не виплачувала зарплатню 120 співробітникам, хоча гроші на казначейському рахунку установи були. Члени комісії нагадують – цього року знято мораторій на відчуження майна державних установ. Це означає,якщо у суді будь-хто вимагатиме суму не меншу 300 мінімальних зарплат, інститут буде оголошено банкрутом

    "Суд визнає банкрутом, і тоді все майно, в тому числі і приміщення, виставляється на торги», - каже вчений секретар відділення економіки НАНУ Cвятослав Князев.

    Будинок площею понад 1300 ласих квадратних метрів у самому центрі Києва біля Володимирського собору.

    «Ми не могли навіть потрапити до директора. Там були співробітники  у військовій формі, і нас туди не пускали останній місяць», - каже лаборант Інституту світової економіки і міжнародних відносин Тамара Косолапова.

    Нині у відділу кадрів триває ревізія, багатьох документів не знаходять.

     

    http://fakty.ictv.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.