• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почти все киевские мосты через Днепр разваливаются на глазах

    Опубликовано: 2013-06-12 23:32:18

    Три з п'яти автомобільних мостів через Дніпро в Києві стоять у черзі на капітельні ремонт. У кожної конструкції є свої проблеми, які не вирішуються роками. Якщо не зайнятися ними зараз, то це через кілька років може призвести до катастрофи.

    Проблеми: гідроізоляція, дірки на тротуарній частині.

    Дітище Бориса Патона - перший в світі суцільнозварний міст - був побудований ще в 1953 році. Пару років тому на пішохідній частині мосту стали з'являтися наскрізні діри. Тільки після цього нарешті знайшлися гроші на капітальний ремонт.

    «Міст Кірпи» будували для того, щоб закрити міст Патона на реконструкцію: розширити на смугу проїжджу частину і на консолях облаштувати пішохідні доріжки, - згадує Іван Салій. - Знаю, що Борис Патон регулярно пише листи до Київської адміністрації про стан мосту ".

    Плани: у 2012 році почали капітальний ремонт верхньої частини мосту, а в цьому році обіцяють закінчити нижню.

    «Міст Кірпи»: самий новий. 2010

    Проблема: тріщини в опорах.

    Проблеми почалися ще під час будівництва: на семи опорах експертиза виявила тріщини глибиною близько метра. Виною тому - порушення будівельних норм, коли замість залізобетону використовували чистий бетон. Тоді замовник за свої гроші зміцнив проблемні колони арматурою.

    «Коли відкривали "міст Кирпи", то обіцяли закрити сусідній залізничний на ремонт. Але минуло більше двох років, а поїзди їдуть то по старому мосту, то по новому, - говорить В'ячеслав Коновалов, експерт з транспорту громадської кампанії "Євро-патруль". - Це свідчить про те, що Дарницькому мосту бояться дати максимальне навантаження ».

    Плани: чиновники розповідають, що проблеми з опорами в минулому. І готуються до кінця року відкрити останній з'їзд мосту на Лівому березі.

    Міст Метро: простіше розібрати, ніж відремонтувати. 1965

    Проблеми: гідроізоляція, дірки на тротуарній частині.

    Давно не справляється з потоком автомобілів. Також має проблеми з гідроізоляцією, через що іржавіють конструкції моста.

    Капітального ремонту міст Метро чекає більше тридцяти років. Фахівці на умовах анонімності розповідають, що в усьому СНД мости такої конструкції давно розібрали.

    Вважається, що простіше побудувати новий, ніж його відремонтувати.

    Плани: розроблено проект реконструкції (з розширенням дороги за рахунок тротуарних доріжок), зараз він проходить держекспертизу. Щоб почати капітальний ремонт, треба вишукати 200 млн грн., Так що навряд чи це станеться в поточному році і сумнівно, що в наступному.

    Південний міст: стратегічний. 1990

    Проблеми: гідроізоляція, мікротріщини в захисному шарі опор.

    За стратегічним значенням цей міст можна назвати найважливішим у Києві. По ньому проходить основний маршрут транзитного транспорту з одного берега Дніпра на інший не тільки в межах Києва, але і здійснюються вантажоперевезення між сходом і заходом країни. А ще по ньому мчать з мигалками автомобілі VIP-персон на Бориспіль. Проблема Південного мосту в тому, що при його будівництві діяли будівельні норми, за якими будматеріали використовували в мінімально допустимому кількості. Через що щорічно виникають проблеми. В кінці зими на зовнішньому шарі однією з опор з'явилися тріщини.

    "Ми стягнули опору металевими обручами, а як потеплішає, проведемо торкретування (бетонування під тиском - ред.), - Показує на проблемну опору Микола Каньшін, головний інженер" Київавтодормосту ". - На міцність конструкції ці мікротріщини не впливають ".

    В одному місці проблему локалізували, але міст все одно потребує капітального ремонту. Екс-мер Києва Іван Салій вважає, що на Південному мосту є проблеми з гідроізоляцією. Через це, власне, і потекла вода по колоні і утворилися тріщини. А в Асоціації рибалок України припускають, що причиною тріщин може бути видобуток піску поруч з Південним мостом.

    Плани: цього року розроблять проект реконструкції та затвердження в експертизі. Капітальний ремонт запланований на 2014 рік. Якщо будуть гроші.

    Московський міст: вічна пробка. 1976

    Проблема: гідроізоляція.

    Це основний шлях на 300-тисячну житловий масив Троєщина. Вже за традицією в час пік він перетворюється на глобальний затор. Розвантажити північну переправу повинен споруджуваний Подільсько-Воскресенський міст. У перспективі він дозволить закрити Московський на реконструкцію.

    "Московський міст іржавіє. Навіть перед чемпіонатом Європи з футболу його конструкції не покрили спеціальним захисним шаром ", - каже екс-мер Іван Салій.

    Плани: за цей рік розроблять проект. Хочуть замінити автотропную плиту (металева частина мосту), запланована укладання нового асфальту. Реконструкція намічена на 2014 рік.

    ЦИФРИ

    225 тис. авто на добу - розрахункова пропускна спроможність мостів.
    365 тис. авто на добу проїжджають по мостах над Дніпром.
    27,1 тис. авто на годину проїжджають по мостах в годину пік.
    9 млн грн. планують витратити цього року на поточний ремонт мостів (всіх, не тільки через Дніпро), у минулому - 136 тис. грн.

    На думку екс-мера Києва Івана Салія, в самому гіршому стані перебувають мости Патона і Метро. "За мостами з металу і бетону потрібно стежити, адже проблеми з гідроізоляцією можуть призвести до обвалення моста. Але я не вірю, що в Києві таке може статися ", - сказав він.

    Як повідомляв MIGnews.com.ua, 13 квітня в оперативно-диспетчерську службу ГУ ГСЧС України в місті Києві надійшло повідомлення про наявність тріщин в конструкціях Південного мосту в Києві.

     

    http://automotoclub.info

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.