• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В АУБ відбувся круглий стіл: “Взаємодія банків-зберігачів і пенсійних фондів”

    Опубликовано: 2005-07-29 14:32:00

    В Асоціації українських банків відбувся робочий “круглий стіл”, присвячений темі взаємодії банка-зберігача з Радою недержавного пенсійного фонду і його Адміністратором. Організаторами цього заходу виступили Національна Асоціація недержавних пенсійних фондів України та Адміністраторів НПФ і Асоціація українських банків. У “круглому столі” взяли участь майже 50 учасників ринку.

     Метою “круглого столу” було визначення проблем, які виникають на практиці у роботі зберігачів при обслуговуванні НПФ та обговорення шляхів їх розв’язання  для ефективного розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

    У обговоренні взяли участь представники банків, НПФ і Адміністраторів НПФ, Компаний з управління активами, представники Національного банку України, АУБ, НАНПФ та АНПФ, ДКЦПФР, Держфінпослуг, представник НПФ Росії. Характерною особливістю цього заходу була однакова зацікавленість усіх учасників у вирішенні існуючих проблем, оскільки прискорення розвитку недержавної пенсійної системи призведе не тільки до вирішення соціальних питань, але і наповнить економіку довгими та більш дешевими пасивами для довгострокового кредитування.

    Асоціація НПФ презентувала учасникам проект договору між зберігачем та Радою НПФ. Під час обговорення були визначені найбільш актуальні проблемні питання, зокрема щодо виведення з-під оподаткування винагороди Адміністратора НПФ, методики розрахунку активів НПІ, можливості використання нерухомості у якості пенсійних активів, організації роботи з обслуговування НПФ в банках тощо. Прийнято рішення щодо направлення узагальнених пропозицій та зауважень учасників круглого столу до Національного банку України, Держфінпослуг та ДКЦПФР для їх вирішення.

    Після узагальнення матеріали “круглого столу будуть розміщені на сайтах організаторів “круглого столу”. Запрошуємо усіх зацікавлених осіб до співпраці.

    Асоціація українських банків

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.